El racó de l'economista

El dia de la Bèstia

Cada cert temps i amb un espai temporal bastant distanciat la borsa té ganes de donar algun disgust als inversors. Sempre hi ha alguna excusa: Brexit, Petroli, 11 setembre, Guerra d’Irak. Doncs bé, ara toca el coronavirus. La veritat que el brot sorgit al nord d’Italià ha estat una bona excusa per donar un bon correctiu a les borses mundials.

El fet és que ahir dilluns poques empreses del parquet es van salvar, i els descensos foren considerables, sobretot, aquelles empreses que darrerament havien gaudit de pujades estratosfèriques. Així i tot, algunes es van salvar de la crema. Molt poques, tan poques que es poden comptar amb els dits de la mà i la majoria cotitzen al MAB: Facephi, Robot, Neurona.

Mentrestant, un cop la bèstia ja ha arribat a Europa, probablement haurem d’anar en cautela i seleccionar en lupa els valors que tindrem en cartera. Per sort, aquesta setmana és una setmana de presentació de resultats i podrem triar el blat de la palla. Per acabar, una empresa que té al caure els resultats de l’exercici 2019 és Dia. Un valor que ahir dilluns aguantava la tempesta i segons els resultats que presenti pot donar moltes alegries.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close