14.3 C
Amposta

Es necessita gent per treballar a la campanya de la fruita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha advertit aquest dimarts que no es pot fer “utilitarisme” amb aquells joves migrants que siguin contractats per fer feines al camp. Així, ha reclamat que, si són contractats, no sigui en una situació “excepcional” que duri entre 2 o 3 mesos, sinó que representi una “regularització completa”. “Si no, és un ús utilitarista d’aquests joves”, ha dit. El conseller ha afegit que és “millor” que siguin joves majors de 18 anys i puguin prendre la decisió voluntària. El govern espanyol ha aprovat un decret que, entre altres mesures, facilitarà que joves migrants d’entre 18 i 21 anys obtinguin permisos de treball per pal·liar la manca de temporers al camp.

El Homrani ha fet una valoració de les mesures del govern espanyol, tot i remarcar que encara no coneixia el detall del decret aprovat. El conseller ha recordat que hi ha joves de més de 18 anys amb permís de residència, però no de treball, i que la Generalitat fa “temps” que demana fer processos de regularització amb flexibilització en l’arrelament i facilitant que “l’oferta de treball” per obtenir el permís de residència no sigui d’un any i a jornada completa.

El conseller creu que això també suposaria una millora en altres àmbits, com el sociosanitari, especialment per a 10.000 dones que “actualment estan en situació irregular” i que treballen en llars privades fent cures de dependents. Des del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya s’ha fet una crida a la gent per treballar a la campanya de la fruita 2020 i s’ha obert un canal d’inscripcions.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -