14.3 C
Amposta

El delegat del Govern visita les salines i coneix el projecte de connexió marítima amb la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El projecte de connexió per via marítima entre les Salines de la Trinitat i la Ràpita ja compta amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya. L’estudi i l’avaluació d’impacte ambiental ja té el llum verd per part de l’administració catalana i ara serà Costes de l’Estat qui enviarà el projecte al Ministerio para la Transición Ecologica y el Reto Demografico, amb l’objectiu d’aconseguir l’informe ambiental favorable i el vistiplau definitiu.

Aquesta connexió que contempla el projecte permetria no dependre de la barra del Trabucador, que ara mateix és l’única connexió entre les salines i la península, i que per la seva extrema fragilitat, i per efecte del canvi climàtic cada vegada es trenca amb més freqüència, fet que deixa les salines aïllades i fins i tot amenaça la seguretat de treballadors.

La nova connexió es farà sempre respectant l’espai natural i sense deixar de cuidar el trabucador, que és un element indispensable tant per a la fauna com a element de protecció de la badia dels Alfacs.

Aquest dimecres dia 1 de setembre va visitar les salines, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó acompanyat pel director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez. El delegat del Govern Albert Salvadó va explicar que, “hem tingut oportunitat de posar en comú els diferents reptes i les amenaces que tenim per donar continuïtat a l’activitat. Pel territori i pel delta de l’Ebre és imprescindible la continuïtat de les salines, en primer lloc com a activitat socioeconòmica en si mateixa, però també com a activitat que fins ara ha sabut remarcar els actius mediambientals i donar continuïtat a un ecosistema que de no estar les salines hagués tingut una evolució diferent”.

Per la seva part, Joan Sucarrats, gerent d’Infosa, ha explicat:”Tenim clar que no podem seguir depenent de la barra del Trabucador per poder expedir la nostra mercaderia i hem pogut explicar-los de primera mà en què consisteix el projecte, com està dissenyat i per la seva part la resposta ha estat molt bona. Aquest projecte és essencial per nosaltres“.

Redacció- T. R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -