14.3 C
Amposta

El COPATE millorarà la planificació dels tractaments contra el mosquit i la mosca negra

El COPATE rebrà una subvenció de 3,6 MEUR del Govern per 4 anys, després de cinc anys rebent subvencions anuals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern aportarà gairebé 3,6 milions d’euros al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per als tractaments contra les plagues de mosquit i mosca negra de les Terres de l’Ebre i el baix Segre i el Cinca per al període 2022-2025. La subvenció plurianual, de quatre anys, ha de permetre finançar les actuacions previstes al Pla d’actuació per a la prevenció i el control d’aquestes plagues.

El COPATE celebra rebre una subvenció plurianual, ja que l’anterior acord es va acabar el 2017 i des de llavors es concedia una subvenció anual que dificultava planificar les campanyes. Aquest acord plurianual permetrà millorar la planificació dels tractaments, consolidar el finançament de l’ens i garantir els tractaments necessaris per al control de les plagues.

Les accions contra els mosquits al Delta de l’Ebre abasten unes 5.000 hectàrees d’espais naturals i 6.000 d’arrossars. La subvenció pels pròxims quatre anys ha de permetre executar els tractaments i millorar els protocols davant del caràcter fluctuant de la plaga i els canvis climàtics que l’afecten.

Aquests recursos també es destinaran als tractaments contra la mosca negra al tram baix del riu Ebre i, posteriorment, al tram baix del Segre i la part del Cinca català. Malgrat això, la plaga es troba actualment sota control gràcies al control larvari de la població d’aquesta espècie, segons remarca el Govern.

L’aportació pel període 2022-2025 incorpora 200.000 euros addicionals, 50.000 cada exercici, que permetrà executar les tasques encomanades pel Departament de Salut pel que fa al seguiment de les arbovirosis (virus transmesos per les mosques i mosquits) a les comarques de Tarragona i de Lleida.

Finalment, però, cal tenir en compte que aquests 3,6 milions d’euros no representen la inversió total dels tractaments, ja que falta l’aportació de les diputacions de Tarragona i Lleida per la mosca negra i l’aportació de la Diputació Tarragona i els ajuntaments del Delta pel mosquit.

Enguany el pressupost total del tractament ha estat de 870.000 euros per al mosquit, 360.000 per la mosca negra a l’Ebre i 220.000 per la mosca al Segre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -