14.3 C
Amposta

El COPATE farà el primer tractament contra la mosca negra a l’Ebre al febrer

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ja s’està preparant per a realitzar el primer mostreig de larves de mosca negra al riu Ebre la setmana que ve i el primer tractament serà al febrer, segons ha avançat el COPATE a través de Twitter. La previsió de l’ens és dur a terme set tractaments, igual que l’any passat.

Aquest serà el quart exercici consecutiu en què la lluita contra la mosca negra es comença a principi d’any, una actuació que ha permès eliminar per complet la presència de la mosca negra als municipis pròxims al riu i la població viu sense les molèsties que ocasionava aquest incecte, ja que les picadures podien ser força significatives i, fins i tot, provocar al·lèrgia.

Xavier Faura, en declaracions al Diari de Tarragona, va explicar que “la fórmula que s’ha comprovat que funciona contra la mosca negra, després d’anys d’experiència, és combatre-la en acabar de nàixer les larves”. Els resultats són clars i tractar a principi d’any és clau, segons ha afirmat al mateix diari el director tècnic del COPATE, Raül Escosa. El darrer dels tractaments de l’any passat contra la mosca negra va ser a principis d’agost.

L’any 2022 la Generalitat de Catalunya va aprovar una assignació de 3.597.280 euros al COPATE per als tractaments contra el mosquit i la mosca negra per al període 2022-2025. Fins a aquest moment, es feien els pressupostos a partir d’uns diners que no hi eren i sempre confiant que la Generalitat acabaria aportant la quantitat necessària. Si bé la mosca negra sembla controlada, ara al president li preocupa la població de mosquit al Delta de l’Ebre.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -