14.3 C
Amposta

El Consorci d’Aigües refà preventivament dos trams de la canonada a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar

El CAT avança la restitució perquè no comporti dificultats afegides un cop s'instal·li la fibra òptica a la xarxa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) comença aquest dijous la reparació preventiva de dos trams de la canonada (sis metres cadascun) a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre. Aquesta actuació se suma als cinc trams que es van restituir l’any passat després de la diagnosi de l’estat dels 12.500 tubs de la línia, de 75 quilòmetres. A diferència dels primers cinc, aquests dos trams tenien una durabilitat “alta o bastant alta”, però eren “els següents” que podien tenir “incidències en un futur llunyà”. El Consorci ha decidit avançar la restitució perquè l’any que ve s’instal·larà fibra òptica a la canonada principal i canviar-los més endavant, suposaria dificultats afegides. El projecte té un pressupost de 196.487,56 euros més IVA.

El projecte per instal·lar fibra òptica l’any que ve a la canonada principal del CAT ha precipitat que es restitueixin dos trams de l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, com ha explicat a l’ACN el gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol. El projecte es va adjudicar aquest mes d’octubre i la fibra per monitoritzar en continu 85 quilòmetres de la canonada es desplegarà a mitjans de l’any que ve. Si aquests trams donen problemes més endavant, “suposaria un hàndicap treure’ls amb la fibra dins”. “No és impossible, però té unes connexions més dificultoses. Hem preferit treure’ls abans”, ha apuntat Pujol.

L’actuació per refer aquests dos nous trams inclou també la instal·lació d’un cabalímetre nou i estarà llesta abans de final d’any. La diagnosi que es va fer el juny del 2020 va identificar trenta-tres tubs, un 0,3%, amb alguna patologia, però cinc es van canviar d’urgència per evitar incidents com el patit a l’Ampolla, el gener de l’any passat, quan un fragment es va trencar.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -