14.3 C
Amposta

El Consorci d’Aigües de Tarragona restableix progressivament el subministrament als consorciats

Segons ha informat el gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol "el servei ja podria estar reactivat aquest migdia"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant tot el dissabte dia 11 de desembre, des de primera hora del matí, i la nit següent, el CAT està treballant amb tots els recursos disponibles per reparar l’avaria, substituint el tram afectat de 6 metres de longitud i 1600 mm de diàmetre i poder així restablir el subministrament en alta a tots els seus consorciats.

Des del Consorci s’ha començat a restablir el servei progressivament a tots els consorciats als quals dona servei, una seixantena d’Ajuntaments i 25 indústries. Uns consorciats que des d’un primer moment van ser avisats que havien d’activar els seus recursos propis mentre no es reprèn la totalitat del subministrament durant el dia d’avui, diumenge, 30 hores després de l’averia.

El gener de 2020 va col·lapsar un tram de canonada principal al terme municipal de l’Ampolla. Arran de l’incident, el CAT va encarregar una diagnosi de tota la conducció principal (75 km), una inspecció que es va dur a terme el juny de 2020 i en la qual no es va detectar cap anomalia greu en aquest tram concret de l’Ametlla de Mar que ha col·lapsat aquest 11 de desembre. Després de la inspecció, el novembre de 2020, es van substituir 5 trams de la canonada principal que sí que presentaven patologies greus, un d’ell situat a escassos metres del tram afectat en aquesta ocasió.

El gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha informat aquest mati en una roda de premsa que “el servei ja podria estar reactivat aquest migdia“.

Roda de premsa a la seu del CAT aquest mati | Foto: Consorci d’Aigües de Catalunya

Per l’altra banda, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha explicat que “al municipi només s’han vist afectades dos propietats i alguna via, però cap de forma greu“.

El CAT ja s’ha posat en contacte amb el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) per fer un estudi exhaustiu que permeti conèixer les causes del trencament de la canonada principal.

En aquest sentit, el Consorci continua endavant amb el projecte d’auscultació de la canonada principal per instal·lar un sistema que permeti conèixer en continu l’estat estructural de la canonada principal, com a sistema predictiu i per evitar en la mesura del possible situacions inesperades com la viscuda actualment.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -