NotíciesPolítica

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova una moció de rebuig a la sentència

En un ple extraordinari l’ens també demana l’amnistia per als presos i exiliats

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat aquest dilluns una moció de rebuig a la sentència del procés dictada pel Tribunal Suprem en un ple extraordinari. L’ens ha suspès tota l’activitat institucional i en el plenari també s’ha aprovat demanar l’amnistia per als “presos i exiliats” i s’ha defensat el dret a l’autodeterminació. La moció que s’ha votat ha estat redactada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i indica que “la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort” i defensa la innocència de totes les persones condemnades.

“Demanem justícia. S’ha jutjat la democràcia i els nostres drets, el dret d’autodeterminació i el dret d’opinió entre d’altres” ha manifestat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Volem posar de manifest com ens sentim el poble de Catalunya. Les persones empresonades ens representen a nosaltres i a les nostres idees”, ha afegit.

Assemblea de càrrecs electes

En paral·lel, els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre han anunciat una assemblea de càrrecs electes que tindrà lloc aquest dimecres, a dos quarts de vuit del vespre, al Pavelló de Xerta, municipi natal de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. L’acte està previst que compti amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i d’altres polítics del territori.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close