14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal de la Ribera aprova un pressupost que posa èmfasi en l’atenció a les persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimecres, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat el darrer ple de l’any, en el qual s’ha aprovat per majoria, amb l’única abstenció dels dos consellers socialistes i del conseller de la Federació d’Independents de Catalunya. La xifra puja fins al 6.132.869€, gairebé un tres per cent inferior respecte al pressupost del 2019. “Aquesta davallada es deu, en part, a un canvi en les subvencions que atorga Diputació per l’arranjament de camins rurals, que a partir d’ara es gestionaran directament des dels municipis sense participació del Consell Comarcal. A més, queda pendent d’incorporar la partida destinada al programa d’ocupació Enfeina’t. Pel seu volum i la seva complexitat constarà com a bonificació de crèdit i s’inclourà un cop iniciat l’exercici del 2020”, ha explicat la presidenta de l’ens Gemma Carim.

La despesa destinada a serveis a les persones representarà el gruix principal del pressupost —el 50,5%— amb partides destinades a l’atenció de la gent gran, a persones amb situació de risc, al transport escolar, les beques menjador i els llibres, i al foment de la cultura l’esport, el turisme i el lleure, entre d’altres. La promoció econòmica significarà un 11,7% del pressupost, amb actuacions vinculades al programa Ribera d’Ebre Viva, destinat a actuacions en l’àmbit del comerç, el turisme i la indústria agroalimentària (principalment l’oli i la fruita dolça).

El Consell Comarcal destinarà 1.278.581€ (20.9% del pressupost) a reforçar els ajuntaments per la correcta prestació de serveis en l’àmbit local, especialment en l’urbanisme, el medi ambient i la recollida de brossa. Aquesta partida inclou 40.000€ per als quatre municipis que no formen part del pla PENTA, el Pla d’Emergència Nuclear Exterior a les Centrals Nuclears d’Ascó i Vandellòs. Les despeses generals (com per exemple despeses de funcionament, sous no adscrits al contracte programa) sumen 1.039.914€.

La major part dels ingressos —el 58,9%— s’obtindran de la Generalitat de Catalunya via contractes programa, fons de cooperació i òrgans dependents. La Diputació aportarà un 7,9% de pressupost mitjançant el servei d’assistència als municipis i altres subvencions finalistes.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -