14.3 C
Amposta

El confinament augmenta el perill de les dones de patir violències masclistes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i als seus fills i filles, i fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor.

  • Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre.
  • També es pot comunicar el cas via mail a través del correu 900900120@gencat.cat
  • En cas de perill, es pot trucar al 112.

Des de l’Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s’han doblat. Si de mitjana n’hi ha una vintena, aquests dies n’hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei.

Es demana la complicitat de tothom per lluitar contra les violències masclistes.

Establiments segurs contra la violència masclista

L’Institut Català de les Dones ha engegat un campanya que es diu “Establiment segur contra la violència masclista”. Son cartells que es penjaran a les farmàcies, a les botigues d’alimentació, als forns… on trucaran al 900900120 si la persona afectada no ho pot fer.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, demana a tothom “que estigui amatent amb les dones, els seus familiars, amb les seves veïnes, que. si se sent qualsevol cosa que es pensi que pot ser una agressió, un episodi de violència, es truqui al 112“.

L’advocada Carla Vall, que diu en un tuit: “La violència de gènere és un delicte públic. La convivència, donada la situació d’emergència sanitària que vivim, pot comportar un risc important. Si a l’altra banda de la paret sents cops o crits i sospites que una dona o els seus fills i filles poden estar patint violència de gènere, truca al 112. No estàs sola”.

Pel que fa a les entitats que atenen dones en situació de violència masclista, continuen funcionant arreu del territori i han facilitat diferents telèfons; la majoria treballen telemàticament.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -