14.3 C
Amposta

El COMEBE presenta l’estudi que s’ha realitzar sobre els espais de la Batalla de l’Ebre de l’Aldea

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Durant la realització de les obres de construcció de la Marina Seca a l’embarcador de l’Aldea es va trobar, l’agost del 2021, un dels nius de metralladora de la línia de defensa del Front de l’Ebre del bàndol republicà de la Guerra Civil. El front republicà que va contenir el bàndol dels revoltats va construir l’abril de 1938 la línia defensiva dels atacs del front franquista, que es preveu que estava formada per aproximadament 50 nius de metralladora.

A partir d’aquell moment, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i l’Ajuntament de l’Aldea van assumir el compromís de conservar i documental aquest espai perquè pogués ser visitable. Primer de tot, des del COMEBE es va encomanar al Grup de Recerca i d’Investigació d’Espais de la Guerra Civil (GRIEGC) la realització d’un estudi i inventari dels vestigis de la Batalla de l’Ebre a l’Aldea.

Batiste Forcadell, director del COMEBE, ha explicat a Imagina Ràdio que el GRIEGC ja ha entregat els resultats i aquest divendres dia 18 de novembre es presenta aquest inventari sobre els espais de la Batalla de l’Ebre que es troben en aquest poble del Baix Ebre. La presentació tindrà lloc a la Biblioteca Torres de l’Aldea a les vuit del vespre.

Forcadell detalla que aquest estudi localitza tota una línia de fortificacions republicanes que tenien com a objectiu impedir que les tropes franquistes poguessin travessar el riu Ebre pel terme d’Amposta cap a l’altra banda, cap a Campredó i l’Aldea. El director del COMEBE recorda que “el front litoral de l’Ebre, a Campredó, va ser un dels espais en el qual es va iniciar la Batalla de l’Ebre”. En concret, declara Forcadell, “el 25 de juliol de 1938, el Batalló Comuna de París intentava travessar el riu Ebre cap a Amposta. Una maniobra que després es va catalogar com de distracció i que va causar gairebé l’aniquilació total d’aquest batalló”.

Finalment, el director del COMEBE anima a tothom que estigui interessat en els vestigis de la Batalla de l’Ebre a assistir a aquesta presentació que es farà aquest divendres a l’Aldea.

Cartell de la presentació dels espais de la guerra civil | Ajuntament de l’Aldea

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -