14.3 C
Amposta

El ceramista Joan Panisello, guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi 2021 a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seua identitat o en el pla cívic i cultural. Entre les quals hi ha ceramista jesusenc Joan Panisello.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

A Joan Panisello i Chavarria se li ha atorgat en reconeixement de la seua trajectòria com un dels creadors d’art ceràmic més destacats de la nostra època, tant per l’originalitat  de les formes com per la innovació i l’experimentació en textures i colors, que l’han portat a elaborar més de deu mil mostres de colors diferents en els darrers cinquanta anys. Un total de trenta premis, nacionals i internacionals, així com la seua participació en diversos festivals arreu d’Europa i d’Amèrica del Sud avalen el seu prestigi mundial. És membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica i la seua obra és coneguda als cinc continents gràcies a les tres-centes exposicions que ha dut a terme, les més de mil ressenyes aparegudes a la premsa i els quaranta llibres que parlen de la seua tasca com a ceramista.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -