14.3 C
Amposta

El CAT encarrega un estudi per saber les causes del trencament de la canonada principal de l’Ampolla

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des d’un primer moment el Consorci d’Aigües de Tarragona es va posar en contacte amb el CSIC, un òrgan adscrit al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat, per encarregar un estudi exhaustiu que permeti conèixer les causes del trencament de la canonada principal al terme municipal de l’Ampolla el passat 3 de gener de 2020. Aquest mateix divendres, es rep la visita del personal del CSIC per analitzar el tram de canonada de 12 metres i de diàmetre 1600mm,  que va ser substituït per restablir el servei.

Aquest ens ja ha col·laborat en estudis anteriors per determinar i resoldre el tema de la corrosió per carbonatació del formigó en conduccions no enterrades susceptibles de patir aquesta patologia. Per aquest concepte, que inclou accions preventives, correctives i la variant del Coll de Balaguer es van invertir entre els anys 2013 i 2016 un total de 7,6 M€.

En aquest sentit, el Consorci compta amb un pressupost anual de més de 3,4 M€ per al manteniment de la xarxa de distribució de més de 400 km de conduccions. De manera periòdica el CAT realitza inspeccions de les conduccions amb sofisticats sistemes tecnològics que permeten conèixer fuites a la xarxa, aconseguint que les pèrdues es situïn per sota de l’1%.

El tros de canonada del CAT afectat per l’avaria de l’Ampolla, després d’haver estat retirat pels operaris. Foto del 4 de gener del 2020. ACN

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -