14.3 C
Amposta

El castell de Miravet rebrà 1,7 MEUR dels fons Next Generation per obres de restauració i millores en la il·luminació

El Departament de Cultura actuarà a la cavallerissa i al bastió del monument

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El castell de Miravet rebrà una inversió d’1,7 MEUR dels fons Next Generation que serviran per fer obres a la cavallerissa i al bastió, així com per millorar la il·luminació i l’eficiència energètica. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ho ha anunciat aquest divendres en una visita al monument. La dotació arriba al Departament de Cultura per dues vies diferents, una per als treballs de restauració d’1,3 MEUR i que estarà enllestida a finals del 2023, i la d’il·luminació que puja més de 400.000 euros i que està previst que finalitzi el 2026. Garriga ha posat en valor la inversió i ha destacat que arran de la covid el castell ha tingut un increment de visitants que esperen consolidar en el futur.

En concret, la inversió serà d’1.787.096 euros. D’aquests, 1.343.428 euros seran per a la cavallerissa i el bastió, d’un paquet global de 6 MEUR que destinarà la Generalitat a arreglar diferents monuments del país. Els 443.688 euros restants són part dels 4,5 MEUR dels fons Next Generation per a il·luminació i eficiència energètica. L’alcalde de Miravet, Antonio Llambrich, ha agraït la inversió promoguda pel Govern, que confia que “potenciarà el poble”, i “donarà la vida a la comarca”.

El castell de Miravet és el conjunt patrimonial més visitat de les Terres de l’Ebre i va assolir el seu màxim històric l’any passat, quan va rebre 64.957 persones. Garriga ha valorat positivament aquest fet i que “la covid hagi servit perquè hi hagi més turisme” a la zona i perquè catalans d’arreu estiguin “descobrint més” el territori ebrenc. Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1949, el castell és propietat de la Generalitat de Catalunya des del 1990. Actualment està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -