14.3 C
Amposta

El canal de televisió local ESPORTS TE passa a dir-se TE24 ampliant continguts

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns 15 de maig el canal de televisió local que des de l’octubre de 2022 emetia a les Terres de l’Ebre amb la marca ESPORTS TE, passa a dir-se canal TE24. Una mesura prevista per al segon semestre de l’any i que s’ha precipitat ara per la imminent finalització de la temporada futbolística amb l’arribada de l’estiu, i per aprofitar el punt àlgid de les audiències per a les televisions locals durant les campanyes i eleccions municipals.

Aquest segon canal de televisió local, que comparteix seu amb CANAL TE al Centre Audiovisual de la Vegueria (CAV), a Tortosa, continuarà sent el de la programació esportiva, però amplia continguts informatius. I com a principal novetat, aposta per nous programes relacionats amb el lleure i el medi ambient, en especial, aquells vinculats amb la Reserva de la Biosfera, un element estratègic del futur del territori.

El nom i marca canal TE24 arriba acompanyat d’un eslògan genèric de llançament: “Terres de l’Ebre, les vint-i-quatre hores del dia”. Però a la pràctica, les vint-i-quatre hores es dividiran en tres franges de programació, d’un mínim de tres hores de durada cadascun d’elles: TE24 – Esports, per a la programació esportiva; TE24 Notícies, per als programes informatius; i TE24 – Biosfera, per als nous continguts mediambientals, turístics i de lleure.

Els primers programes

El primer programa, exclusiu i de capçalera, del nou canal TE24 és EBRENCS PEL MÓN. Connectats. Un programa fet en plató virtual, i presentat per Roger Font, que seguirà les rutes i el viatge per tot el món que està duent a terme des de fa mesos el reporter tortosí Dani Gutiérrez, entrevistant ebrencs absents que viuen i treballen a l’estranger.

Un programa que es podrà veure a les 7:30, 13:30, 17, 19:30, 23 i 1:30 hores, cada dia de la setmana.

Durant els tres primers capítols EBRENCS PEL MÓN: Connectats viatjarà a Filipines i a Hong Kong, a Tailàndia (Bangkok) i al Japó (Tòquio). I també al nord d’Itàlia (Colmo) i al Regne Unit (Chester), per conèixer i entrevistar en tots els llocs a ebrencs que viuen i treballen en aquests països. Són els tràilers d’una sèrie de televisió que ara mateix està en producció.

El programa es complementa, però, amb altres històries d’ebrencs que han marxat del territori, però no tan lluny. També s’entrevistarà als que s’han estès per l’estat o per Catalunya, i als col·laboradors (cas de Josep Sabaté) i patrocinadors (cas d’Agustí Roig, d’Ous Roig), entre d’altres.

La Reserva, a l’horitzó

En el bloc temàtic de TE24 – Biosfera també s’inclou reportatges audiovisuals dels cinquanta-dos municipis de les Terres de l’Ebre gravats en imatges 4K de màxima qualitat, agrupats per comarques (vint-i-cinc minuts per a cadascuna de les quatre comarques de l’Ebre), a més de reportatges sobre el turisme i els esports d’aventura a la Reserva de la Biosfera.

Aquesta és una línia estratègica de la qual s’ha encetat la producció de nous audiovisuals, i que també ha de generar, de cara al setembre, uns espais informatius i nous programes especialitzats, perquè la televisió local és el gran aparador per socialitzar i exportar el gran potencial natural del territori, actualment en plena dinamització.

Completaran el bloc, programes de cuina (per potenciar els productes de quilòmetre zero del territori), un altre sobre els parcs naturals de Catalunya (dos dels quals són a l’Ebre), i també els programes emblemàtics de CANAL TE, La Barca de l’Andreu i De Sol a Sol, ja que, almenys durant l’estiu, s’apostarà per les reemissions i reposicions.

Emissió conjunta

La posada en marxa del nou canal TE24 s’ha produït aquest matí a les 9 hores, i s’ha anunciat durant l’emissió en directe del programa L’EBRE AL DIA que dirigeix i presenta Leonor Bertomeu. Una emissió que s’ha fet de forma paral·lela pels dos canals de televisió local amb seu al CAV de Tortosa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -