14.3 C
Amposta

El campredonenc Emigdi Subirats, guardonat amb el 40è premi Rafael Sari a l’Alguer

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’escriptor campredonenc Emigdi Subirats ha estat guardonat amb el segon premi del certamen de prosa i poesia Rafael Sari, modalitat català estàndard, que organitza anualment l’Obra Cultural de l’Alguer, el qual ja ha arribat a la seua quarantena edició.

El conte premiat es titula El Jueu savi, en el qual l’autor ha fet una adaptació de la personalitat del lingüista tortosí del segle X Menahem Ben Saruq, convertit en un jueu alguerès que creava escola teològica jueva al segle XIV durant la dominació catalanoaragonesa de l’illa de Sardenya en temps del rei Pere El Cerimoniós.

El premi porta el nom d’un il·lustre mestre d’escola, arxiver i poeta, Rafael Sari (L’Alguer, 1904 -1978), que va demostrar al llarg de la seua vida una gran fidelitat al català parlat a la suitat mia, com ell anomenava la Barceloneta sarda. Es convoquen tres modalitats: una per a escolars algueresos, l’altra per a conreadors de l’alguerès i, finalment, la dedicada a autors d’arreu dels Països Catalans, en qualsevol de les variants dialectals de la llengua catalana.

És la quarta vegada que aquest autor ebrenc s’emporta aquest premi en les darreres cinc convocatòries, després dels contes premiats el 2019 (Ramon Clavellet, pseudònim del poeta Antoni Ciuffo de principis del segle XX), el 2020 La més vella i sublim (un homenatge al poeta i missioner Mn. Francesc Manunta), i el 2021 (Al so trencat de les onades, tot un homenatge a la figura del veterà poeta Antoni Canu).

La relació literària i cultural d’Emigdi Subirats passa principalment per haver publicat la biografia del poeta Antoni Canu (Ocier, 1929), publicada per Edicions de l’Alguer el 2022, així com haver redactat el pròleg del poemari Converses i notes del poeta Guido Sari, una de les veus poètiques més potents i de més qualitat de la literatura catalana actual.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -