14.3 C
Amposta

El Banc dels Aliments estima que el Gran Recapte  superarà amb escreix els resultats del 2021

La il·lusió de la recaptació física d’aliments ha mobilitzat la ciutadania, en un Gran Recapte que ha comptat amb 16.200 persones voluntàries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La 14a edició del Gran Recapte d’Aliments ha tornat a posar de manifest que, tot  hi ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania. Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el  model i a centrar-se en les donacions monetàries, la enguany s’ha recuperat la  il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització  ciutadana, amb 16.200 persones voluntàries a les portes dels supermercats. 

Respecte a la xifra aconseguida, amb les primeres dades obtingudes la quantitat  recaptada superaria amb escreix la de la passada edició i se situaria a prop dels  5 milions d’euros, tot i que aquesta és una dada estimativa i des del Banc dels  Aliments apunten que el recompte final es donarà a conèixer els propers dies. 

El portaveu del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona i la delegació  a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, ha volgut agrair la tasca duta a terme pel  voluntariat, així com totes les donacions rebudes pels diferents canals. “Una  vegada més hem tornat a fer possible una fita solidària referent al nostre territori,  la ciutadania ha tornat a bolcar-se amb el Gran Recapte”, ha dit. El portaveu  també ha posat de manifest que “tot i trobar-nos en un context molt complex,  marcat per la inflació, la ciutadania ha tornat a demostrar la seua solidaritat”. 

Des del dissabte s’han començat a dur a terme les tasques de classificació dels  aliments que es distribueixen aquest mateix dilluns 28 de novembre. Per als que  no hagin pogut col·laborar i vulgui aportar aliments, la campanya de donació  continuarà activa fins al 6 de desembre a les caixes dels supermercats i fins al  25 desembre a través de la web www.granrecapte.com 

Els Bancs dels Aliments col·laboren amb una xarxa de 650 entitats socials que  atenen a 241 mil persones a Catalunya. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -