14.3 C
Amposta

El 80% de brossa marina que es troba a les platges del Delta de l’Ebre són plàstics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sol, el vent i les onades trenquen els plàstics en porcions cada cop més petites i el converteixen en microplàstics, gairebé no degradable, que és ingerit pel 90% dels ocells marins.

La brossa marina és un problema creixent a escala mundial. Procedent en gran part de terra, arriba al mar per mitjà de rius, barrancs, desguassos, col·lectors d’aigües residuals i pluvials, pel vent i fins i tot, recuperada per les pròpies marees.

Els plàstics són el tipus de material més abundant a escala global. Els impactes varien des de la ingestió, fins a la bioacumulació i l’alliberament de tòxics d’articles de plàstic en partícules més petites. La brossa marina ja afecta als serveis que els ecosistemes aporten per al benestar humà i els impactes socioeconòmics influeixen molt negativament ea sectors vitals com la pesca, l’aqüicultura, el turisme, la navegació, etc.

De tot això es parlarà a la II Festa de l’Ecoturisme que tindrà lloc els dies 6,7 i 8 de març al Delta de l’Ebre. La brossa marina serà el tema tractat en la taula rodona que es farà a les 11.00 hores a la biblioteca Salvador Balagué de Sant Jaume d’Enveja amb la participació de quatre experts en la matèria.

Els participants seran:

  • Xavi Abril, tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre
  • Eve Galimany de l’Institut de Ciències del Mar
  • Xavi Delgado de l’Agència Catalana de Residus
  • Sofia Rivaes de SEO/BirdLife, Reserva Natural de Riet Vell

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -