14.3 C
Amposta

El 30+1 Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre convertirà Roquetes en l’hort de la música

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un any més, arriba una de les cites imprescindibles de l’estiu cultural a casa nostra. El Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre celebrarà la seva 30+1 edició aquest divendres 23 i dissabte 24 d’agost, amb entrada lliure per a tot el públic i mantenint la seva ubicació habitual, a l’Hort de Cruells de Roquetes. L’espai es convertirà per aquesta ocasió en l’Hort de la Música i l’Hortet del Cant, amb una programació especial que reunirà artistes i grups emblemàtics, així com ritmes i gèneres tradicionals que han deixat empremta en aquest esdeveniment, i d’altres de nous.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; el regidor de Cultura de la ciutat, Sisco Ollé; i el codirector del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, Arturo Gaya, han estat els encarregats de desgranar tots els detalls del cartell, durant la presentació oficial del certamen.

La Lira Roquetense, amb Pep Gimeno ‘Botifarra’

Després d’un any d’espera, el festival portarà el retrobament musical més esperat, amb el concert conjunt entre la banda de música de la Lira Roquetense, i el cantautor valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’, en la gran nit de música popular i d’arrel, que tindrà lloc dissabte dia 24 a la pista principal del recinte. A més, tampoc hi faltarà l’actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que presentaran els temes del seu darrer disc ‘Ilercavònia’, sense deixar de banda les seves cançons més conegudes convertides en himnes.

Completaran la vetllada Marcel Casellas i la Vella Clúndia, un dels compositors més dinàmics del folk català, amb l’espectacle ‘La Submersió Alfa’, així com Joseret i la seva rondalla, uns altres dels amfitrions de la festa, que donaran la benvinguda i presentaran als diferents artistes participants a ritme de jota cantada, a l’estil del gran i enyorat Canalero.

Música de taverna basca per obrir boca

La 30+1 edició del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre comptarà alhora amb una obertura especial, gràcies a l’actuació inèdita entre Eingo Kantan Ta Dantzan i Somsoni, aquest divendres 23 d’agost a la terrassa de l’Hort de Cruells. Les dues formacions de cançó i ball de taverna, liderades per Iker Allur i Pep Lizandra, convidaran els assistents a compartir una reunió festiva entre Euskadi i Catalunya.

Carpa per assegurar l’espectacle

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha avançat que des de l’Ajuntament s’instal·larà una carpa per protegir l’escenari principal del festival de la pluja, i evitar així una hipotètica suspensió com la de l’any passat. “Tots l’estem esperant amb molta il·lusió, i d’aquesta manera garantim que es pugui dur a terme”, ha assegurat, tot recalcant les ganes de veure la banda local de la Lira Roquetense participant del Tradicionàrius, després d’una llarga preparació amb Pep Gimeno ‘Botifarra’.

A la vegada, el batlle roquetero ha refermat “el suport total” del consistori a l’organització per tal que el certamen segueixi sent “una festa de cultura popular a la ciutat”, gràcies a un llarg recorregut conjunt i consolidat que ja supera les tres dècades de vida.

Al seu torn, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roquetes, Sisco Ollé, ha apuntat que durant la jornada de dissabte, el recinte també acollirà una fira d’artesania i productes tradicionals, que complementarà els concerts. A la vegada, ha fet una picada d’ullet a l’autora del cartell des de la primera edició, Neus Llatge, per haver mantingut una línia de continuïtat en el disseny, amb les fruites d’hort com la taronja o la llimona, i la mà del Canalero, com a símbols representatius de la iconografia del Tradicionàrius.

Ollé no s’ha estat, tampoc, de recordar que es tracta d’un festival “gairebé únic” arreu dels Països Catalans, que serveix com a altaveu i plataforma de difusió dels grups d’arrel que hi participen. Tanmateix, ha animat especialment el jovent a assistir-hi, per tal de descobrir “una música diferent a la que consumeixen habitualment, però igualment balladora i xaladora, i que naix del poble”.

Per la seva part, el codirector del Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, Arturo Gaya, ha destacat l’esforç que s’ha realitzat per recuperar el gruix de la programació prevista per l’edició anterior, amb algunes actuacions “molt esperades” per part del públic. A més, ha volgut posar l’accent en “el valor” de l’aposta decidida de l’Ajuntament de Roquetes pel certamen, davant el poc pes de la música d’arrel en el panorama mediàtic català actual. En aquesta línia, ha desitjat una “llarga vida” al Tradicionàrius, tot convidant els assistents a gaudir de l’ampli ventall de propostes culturals que acollirà l’Hort de Cruells durant el cap de setmana.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -