14.3 C
Amposta

Educació prepara un nou batxillerat: l’alumne se’l podrà fer a mida i tindrà una quarta modalitat

Entraria en vigor d'aquí dos cursos amb la idea que sigui més útil i no només un camí cap a la universitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una etapa educativa més personalitzada, en què els estudiants es dissenyin el propi itinerari i no acabin abandonant: així és com vol el Departament d’Educació que sigui el nou batxillerat que està dissenyant.

El departament d’Educació treballa en un nou model de batxillerat, més flexible i competencial, que entraria en vigor el curs 2022/23. Amb aquesta previsió, la prova d’accés a la universitat s’hauria de modificar el següent curs per ser coherent amb el nou pla d’estudis.

Així ho va avançar aquesta setmana la directora general de Currículum i Personalització del departament, Maite Aymerich, en una entrevista a TV3 on va afirmar que es treballa en un nou model de batxillerat més flexible i competencial per renovar el currículum actual, del 2008.

El nou batxillerat tindrà tres modalitats: el científic i tecnològic, l’humanístic i social i l’artístic. Hi haurà una nova modalitat, que serà de caràcter més general i permetrà a l’alumne d’anar definint l’especialitat a mesura que avança. També hi haurà la possibilitat de fer el batxillerat en tres anys i no pas en dos. La idea és, segons Aymerich, que aquesta etapa “doni resposta a la necessitat de l’alumnat d’estar preparat per fer una trajectòria personal”. “Volem que sigui un currículum competencial, obert, flexible, facilitador i orientador”, va afirmar.

Educació treballa en un nou batxillerat més flexible, competencial i amb una nova modalitat general, no tan orientat a la selectivitat ni a la universitat, sinó que tingui un component molt orientador. També creuen que hi ha d’haver una “passarel·la” amb l’ESO perquè no sigui un canvi total.

Redacció- J. V

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -