14.3 C
Amposta

Educació ampliarà l’Institut de Roquetes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Educació ha anunciat que s’ampliarà l’Institut de Roquetes, després de desbloquejar la situació administrativa del solar annex. Ho ha anunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en una visita, juntament amb l’alcalde de la població, Ivan Garcia, en què s’ha detallat que les obres d’ampliació tindran un pressupost de prop de 2 milions d’euros. La intervenció servirà per poder implantar els cicles formatius de Perruqueria i Estètica i ubicar-hi l’aula integral de suport (AIS) de les Terres de l’Ebre, que ara són a l’edifici original. De retruc, es satisfarà la demanda de la comunitat educativa de resoldre l’estatus legal dels espais que ocupa l’Institut, que ara són municipals.

El titular d’Educació ha destacat que l’Institut “tindrà una ampliació reclamada des de fa molts anys i necessària”, i ha agraït a l’Ajuntament la cessió dels espais municipals. Per altra banda, ha apuntat que l’ampliació d’aquests espais s’ha planificat “donant resposta a la nostra aposta per la Formació Professional”.

Els canvis en el mapa educatiu del municipi també passaran per la creació d’una llar d’infants municipal d’unes 60 places, i l’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per acollir-se als fons europeus que en finançaran la construcció. El titular d’Educació ha posat en valor la feina conjunta amb el consistori per poder tirar endavant aquest equipament, i ha recordat que Roquetes, després de Tortosa, és la ciutat més gran de les Terres de l’Ebre que no disposa de llar d’infants pública.

Per últim, Gonzàlez-Cambray també s’ha reunit amb les direccions dels centres educatius del municipi.

Posteriorment, ha visitat L’Ametlla de Mar i Tivissa, on també ha mantingut trobades amb les direccions. En ambdues localitats, s’ha interessat per les inversions realitzades en millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic: a Tivissa, l’Ajuntament ha canviat la caldera de gasoil per una de biomassa per proporcionar calefacció a l’escola i la llar d’infants, ha instal·lat llums LED i properament renovarà el propi sistema de calefacció i licitarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada de l’escola. A L’Ametlla de Mar, el Departament invertirà 455.000€ de fons REACT-UE aquest 2023 per substituir la caldera de gasoil per biomassa, els dipòsits de gasoil per una sitja de pèl·lets, substituir les fusteries de la façana nord i posar en marxa captadors solars a la coberta. Gonzàlez-Cambray ha destacat que L’Ametlla de Mar “té un centre referent a tot Catalunya: l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquer, l’únic que imparteix cicles formatius d’aquest àmbit”, i ha subratllat la importància que els recursos arribin a tots els territoris de Catalunya de forma asimètrica, tot posant atenció a regions com les Terres de l’Ebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -