14.3 C
Amposta

Dos milions d’euros per reduir el risc de desbordaments a les conques de l’Ebre i el Xúquer

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimecres una nova línia d’ajuts per a cofinançar actuacions que redueixin el risc d’inundacions en trams fluvials urbans dins de la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer.

Amb una dotació de 2 milions d’euros, es podran acollir a aquesta línia d’ajuts aquelles mesures que protegeixin zones urbanes, infraestructures de serveis i comunicació, així com zones del patrimoni històric i cultural. Aquesta línia d’ajuts es podrà tirar endavant un cop estiguin aprovats els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020.

Les actuacions, que han d’estar finalitzades abans del 31 d’octubre de 2022, a més de minimitzar el risc d’inundacions, hauran de ser compatibles amb la funcionalitat ambiental i morfodinàmica de l’àmbit beneficiat.

El percentatge dels ajuts anirà en funció de la població censada en el municipi beneficiat. S’atorgarà un 80% del valor subvencionable amb una població inferior als 5.000 habitants; un 75% amb una població d’entre 5.001 i 20.000 habitants; i un 70% en localitats amb una població censada superior als 20.001 habitants. En tots els casos, l’import màxim subvencionable serà de 500.000 euros per sol·licitud i municipi

Ús de la bioenginyeria

Els criteris que es tindran en compte a l’hora d’atorgar els ajuts es concentraran en si l’actuació està inclosa en un tram inclòs en una àrea de risc potencial significatiu d’inundació, d’acord amb els criteris establerts per les confederacions de l’Ebre i el Xúquer.

L’ús de tècniques de bioenginyeria i la disposició d’un Pla d’Actuacions Municipal (PAM) davant d’inundacions són altres dels criteris que es tindran en compte a l’hora d’escollir una determinada actuació.

Reparació de les lleres

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja està treballant en l’adequació de la lleres de la conca de l’Ebre afectades pels aiguats del passat octubre i després de l’aprovació del Decret Llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica que habilita l’Agència a reparar les lleres afectades de la conca catalana de l’Ebre. Concretament s’han iniciat actuacions, mitjançant Forestal Catalana, al riu Gorgs, al seu pas pel municipi de l’Albi i també s’han començat treballs dins del municipi de les Borges Blanques. En els propers dies s’inciaran actuacions a Cervià de les Garrigues i a La Floresta i també aigua amunt de Barbens (riu Ondara).

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -