EbreNotícies

Dos equips d’atenció primària Terres de l’Ebre, els millors de Catalunya en Estàndard de Qualitat Assistencial

L’EQA és una eina d’ajuda per al professional ja que té més informació per a fer un millor seguiment dels pacients

L’Equip d’Atenció Primària Terra Alta ha estat el millor equip de Catalunya en l’estàndard de qualitat assistencial (EQA) en població adulta i l’Equip d’Atenció Primària L’Ametlla de Mar-El Perelló, el primer en població pediàtrica.

L’EQA és un indicador constituït per un nombre determinat de subindicadors, que reflecteix mensualment la qualitat assistencial que el professional dona a una determinada població. Aquesta població pot ser l’assignada a un professional, un equip d’atenció primària (EAP), un servei d’atenció primària, un àmbit d’atenció primària o a tot l’ICS.

L’EQA és una eina d’ajuda per al professional ja que té més informació per a fer un millor seguiment dels pacients, amb una menor variabilitat de la pràctica assistencial, la qual cosa possibilita una millora de la qualitat assistencial i una major seguretat del pacient i, consegüentment, una millor salut de la població.

Actualment hi ha EQA de població adulta, amb 55 indicadors, i de població pediàtrica, amb 24 indicadors. També hi ha EQA d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), d’odontologia, de treball social, de població institucionalitzada i de població de presons.

Al desembre de 2018, l’EAP Terra Alta ha obtingut una puntuació en l’EQA d’adults de 910,38, i l’EAP L’Ametlla de Mar-El Perelló, el primer en població pediàtrica, una puntuació de 973,22, que són els millors resultats de tots els EAP de l’ICS.

El primer EQA el va crear l’any 2004 el Servei d’Atenció Primària Camp de Tarragona. L’ICS el va fer extensiu a tots els seus centres l’any 2006. Ara, el fan servir els metges i infermers de tot l’ICS amb la informació actualitzada mensualment.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close