14.3 C
Amposta

Dilluns entra en vigor a Tortosa la gratuïtat de la primera hora diària a la zona blava

El descompte s'aplicarà sobre el primer estacionament de cada dia, com a mesura per a la reactivació de l'activitat comercial

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La primera hora d’estacionament a la zona blava de Tortosa serà gratuïta a partir de dilluns que ve, 3 de maig. Per beneficiar-se d’esta mesura, els conductors hauran de fer servir l’aplicació per a dispositius mòbils (app) Aparcar Tortosa quan estacionen a la zona blava. La mesura està inclosa dins del Pla de reactivació de Tortosa i té com a finalitat estimular les estades i les compres a les zones comercials de la ciutat, amb vista a contribuir a la revitalització econòmica per superar els efectes de les restriccions fixades per la pandèmia. 

El descompte s’aplicarà sobre els primers 60 minuts del primer estacionament diari que es faça, i per al qual s’active l’aplicació Aparcar Tortosa. Els usuaris que no la tinguen instal·lada als seus telèfons se la poden descarregar gratuïtament, tant per a Android com per a IOS. 

Al final del 2020, el govern municipal ja va impulsar esta mesura, aleshores per a un període de sis mesos. En aquell temps se’n van beneficiar 118.121 persones, fet que va suposar que l’Ajuntament deixés d’ingressar prop de 59.000 euros. Ara, la previsió és que les finances municipals deixen d’ingressar 120.000 euros anuals per este concepte. 

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, va avançar la data del 3 de maig durant l’audiència pública que va fer esta setmana per donar a conèixer el pressupost i les ordenances fiscals vigents per al 2021, on també va recordar l’impacte que la covid va tindre per a les finances municipals durant el 2020. Roigé va recordar que, a més de la gratuïtat de la primera hora de la zona blava a partir de la setmana que ve, l’Ajuntament també ha previst altres mesures per reactivar l’activitat econòmica. Una de les més destacades són els Bons Tortosa, que s’activaran durant els pròxims mesos per oferir descomptes en les compres al comerç local de la ciutat. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -