EbreNotícies

Detenen els dos últims integrants d’un grup criminal que va causar 4 assalts a la Ribera d’Ebre

Van fugir a Hongria i Alemanya; el primer ja està en una presó espanyola i el segon pendent d'extradir a l'Estat

Les autoritats hongareses i alemanyes han aconseguit detenir els dos últims integrants de l’organització criminal especialitzada en robatoris amb força en habitatges arréu de Catalunya, dos albanesos de 26 i 29 anys. Una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil va permetre detenir l’abril de 2018 onze persones que formaven part d’aquesta organització relacionada amb 85 robatoris. L’operació policial, que es va allargar un any, va comptar amb la col·laboració d’altres policies europees com l’albanesa i agències com l’Europol. Dos dels seus integrants van fugir i ara, amb la col·laboració de les autoritats alemanyes i hongareses se’ls ha aconseguit detenir. El 30 d’agost de 2019 es va detenir un dels fugits, de 29 anys, a Hongria, que va ser extradit el 6 de setembre a l’Estat i està en una presó espanyola. L’altre, de 26 anys, va ser detingut per la policia alemanya el 29 de novembre de 2019 i està pendent de ser lliurat a les autoritats espanyoles.
Se’ls relaciona amb 85 robatoris amb força, 47 a Osca i 38 a Catalunya. La majoria dels robatoris comesos a Osca es van registrar al Baix Cinca. Pel que fa als assalts a Catalunya, 28 van tenir lloc a Lleida; 10 a l’Urgell, 6 a la Noguera, 5 a la Segarra, 3 al Pla d’Urgell, 2 a les Garrigues, 1 al Segrià i 1 al Solsonès. Tot i que el modus operandi d’aquesta organització era entrar principalment en xalets, de nit i sense ningú a dins, en el cas del robatori al Solsonès, es van trobar algú dins i l’assalt es va saldar amb un ferit. Els altres 10 robatoris en què se’ls relaciona es van cometre a la Ribera d’Ebre (4), la Conca de Barberà (2), l’Anoia (2), l’Alt Penedès (1) i Girona (1).L’organització criminal tenia una gran capacitat operativa ja que podien robar 5 habitatges en tan sols uns dia i també robaven vehicles d’alta gamma que utilitzaven després per cometre més fets. A més, comptaven amb documentació falsa, que els permetia moure’s per tot l’espai Schengen sense problemes, tot i que molts d’ells tenien antecedents per fets similars comesos a Grècia i Itàlia.

L’operació policial es va anomenar ‘Basilence-Sprint’ en base a un joc de paraules: ‘Ba’ de Barbastre, perquè és on es van iniciar els robatoris, ‘silence’ per la capacitat silenciosa com entraven als domicilis i ‘sprint’ pel temps rècord amb què robaven.

Amb aquestes dues detencions, la Guàrdia Civil dona per desarticulat completament aquest grup criminal.

Font: Redacció Imagina Ràdio
Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close