14.3 C
Amposta

Denuncien un home a la Ràpita per voler vendre 60 quilos de peix de manera il·legal

La Guàrdia Civil intervé una partida de peix comercialitzada fora de llotja

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) del Parc Natural del Delta de l’Ebre van interceptar un vehicle que transportava més de 60 quilos de peix que s’intentava comercialitzar fora de llotja.

Els agents quan duien a terme un dels operatius per a la vigilància i prevenció de les conductes irregulars que es duen a terme en les activitats pesqueres i després de tenir coneixement que alguns pescadors no venien el peix mitjançant els mecanismes regulats, la setmana passada van enxampar a Sant Carles de la Ràpita un vehicle sospitós amb càrrega i el van aturar.

Després d’identificar el conductor, es va poder observar com a l’espai de càrrega hi havia diferents bosses de plàstic, dins les quals es trobaven classificades diverses espècies de peix: rap, calamar, lluç, gallineta i moll, totes sense la corresponent documentació sobre la seua procedència i comercialització.

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va aixecar una acta de denúncia per incomplir l’obligació de dur la documentació i va donar compte dels fets als Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els exemplars intervinguts, un cop van passar els controls sanitaris necessaris i comprovar que eren aptes per al consum humà, van ser lliurats a un centre social. Els agents recorden que la normativa de pesca marítima apunta l’obligació d’efectuar la introducció comercial del peix provinent de la pesca professional a través de la llotja, on s’acreditarà documentalment per a la circulació a la Unió Europea.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -