14.3 C
Amposta

Denuncien un exalcalde de Tortosa per una construcció il·legal a prop dels Ports

En una inspecció, l'Ajuntament de Roquetes "constata que les obres no s'ajusten al projecte presentat davant de la Comissió d'Urbanisme"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons ha publicat aquest dijous La Vanguardia, la Comissió de Territori d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre autoritza fa poc més d’un any “la construcció d’un magatzem destinat a l’ús de silvicultura, per a guardar les eines per a la neteja del sotabosc”, en una parcel·la propietat de l’exalcalde de Tortosa i actual subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté (PSC). La finca, de 2.850 metres quadrats, a prop del parc natural dels Ports, a Roquetes, en sòl urbà no consolidat, té un entorn natural molt valorat pels excursionistes, com és el cas de Sabaté i la seua família.

El passat 26 d’agost, segons diu el diari, l’Ajuntament de Roquetes va tenir coneixement de què s’havia adjudicat “una obra que no semblava un magatzem agrícola, amb finestres i una antena parabòlica que no figurava al projecte”. Un dia després, en una inspecció, el consistori “constata que les obres no s’ajusten al projecte presentat davant de la Comissió d’Urbanisme”. En la resolució, que està firmada per l’alcalde de Roquetes, Paco Gas (ERC), es constata que la construcció no s’adiu al projecte.

El decret municipal conclou que les obres no es poden autoritzar, amb la llicència atorgada, i que “els canvis son manifestament il·legalitzables”. Fons municipals afegeixen a La Vanguardia que si no s’adequa l’obra a la llicència del magatzem agrícola, s’obrirà un “expedient de disciplina urbanística”.

Sabaté, respon al diari, que disposa de la llicència per a les obres, que ha respectat de forma escrupolosa la volumetria autoritzada (45,40 metres quadrats), i que ja ha tancat les finestres i eliminat la distribució interior, tal com li va exigir l’arquitecte municipal després de la visita de finals d’agost. “És cert que en fer la construcció havíem introduït algun canvi, pensant que podria ser acceptat. Però l’ajuntament m’ha requerit que m’ajusti estrictament al projecte i així ho hem fet”, argumenta el subdelegat del govern espanyol.

Sabaté afegeix que encara no havien finalitzat l’obra. “No és un magatzem per a una explotació forestal, la finca és petita (2.850 metres quadrats), és per poder tenir coses guardades i per poder-nos protegir si ens quedem a dinar amb la meva família quan sortim a caminar per la zona; no és per a viure, no és un xalet ni una residència habitual. Una casa de 40 metres quadrats dona pel que dona. Sí que intentem posar una cuineta i fer alguna divisió interna, però ho hem eliminat; no vull fer res que no s’ajusti a la normativa”, diu el subdelegat a La Vanguardia.

La finca, comprada per Sabaté fa 21 anys, té la qualificació de sòl urbà no consolidat, de manera que la llicència, a més de permetre únicament la construcció d’un magatzem agrícola, és de caràcter provisional. Tot i que no està ubicada en un espai protegit, l’Ajuntament de Roquetes obliga en aquests casos a dipositar una fiança per si cal deixar el lloc tal com estava originalment.

La redacció del projecte l’ha realitzat l’arquitecte Enric Roig (PSC), regidor de Tortosa, i bon amic del subdelegat. Sabaté es personarà novament davant de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, segons ha avançat a La Vanguardia ell mateix, per a legalitzar l’antena parabòlica, ja que argumenta que per la seua responsabilitat pública ha de disposar de cobertura i estar sempre localitzable. Sabaté també vol legalitzar un altell, de 20 metres, segons explica, i una estufa de llenya que ja ha construït per a poder escalfar-se quan es resguardi durant l’hivern en aquest controvertit allotjament. La parabòlica, l’altell i l’estufa tampoc constaven al projecte aprovar per la Generalitat el juny del 2020.

Font: La Vanguardia

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -