14.3 C
Amposta

Denuncien un caçador suec que va abatre una cabra disparant des d’una zona de seguretat al massís del Port

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció.- Els Agents Rurals han denunciat un caçador suec i el seu guia per abatre una cabra salvatge disparant des d’una zona de seguretat al massís del Port. Els fets van tenir lloc el passat dissabte a el camí que porta al paratge de la Caramella, dins del parc natural i del terme municipal de Roquetes. Una persona que transitava per la zona va denunciar que s’estaven efectuant trets que podien posar en risc la seguretat i integritat de les persones que transitaven per la pista. Els efectius desplaçats fins allí van trobar un grup de quatre caçadors amb rifles i el seu guia apostats al camí. Allí van comprovar que un d’ells havia abatut l’animal disparant des d’aquest espai, que es troba exclòs de la pràctica de la caça. El grup tenia permís per caçar en un vedat pròxim, del qual és titular el president de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre, Manolo Royo. El denunciat podria fer front a una multa superior als 6.000 euros.

El caçador i el guia s’enfronten, ara, a sancions per infraccions molt greus de la normativa. Principalment l’home que va disparar, al qual se li va decomissar l’arma i el cap de la cabra abatuda. Pel fet de efectuar trets dins de la zona de seguretat així com també fora dels límits de la seva àrea de caça, podria enfrontar-se a una multa superior als 6.000 euros, segons han apuntat fonts coneixedores del sector, incloent les infraccions i el valor de la peça, en funció de la cornamenta.

Preguntat per l’ACN, Royo ha reconegut que va autoritzar el denunciat a caçar al seu vedat. Tot i assegurar que es trobava, precisament, fora del territori participant en l’assemblea general de la Federació Catalana de Caça, ha confirmat que l’home hauria disparat des d’una zona de seguretat, on no està permès utilitzar armes però ha negat que ho fes fora dels límits de l’àrea privada. Segons ha afegit, la Generalitat permet caçar en aquesta zona del parc natural per rebaixar la densitat de les cabres afectades per la sarna. L’activitat atreu nombrosos caçadors estrangers que paguen considerables xifres econòmiques per poder abatre diferents exemplars, que es valoren segons la cornamenta.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -