14.3 C
Amposta

Denuncien 20 persones per pescar il·legalment a Deltebre i la Ràpita

El SEPRONA de la Guàrdia Civil ha intervingut 43 quilos de peix i marisc

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El SEPRONA de la Guàrdia Civil van realitzar un servei de control de pesca al Delta de l’Ebre durant la tarda i la nit dels dies 4 al 5 de setembre. Els agents van patrullar al llarg de tota la nit nombroses zones costaneres de Deltebre i la Ràpita amb la finalitat de controlar la pesca il·legal a la zona, i van interposar 20 denúncies de caràcter administratiu, que es van tramitar als Serveis Territorials d’Acció Climàtica de les Terres de l’Ebre, competent en aquesta matèria.

Les denúncies estan relacionades amb la manca de llicències, per pescar amb excés d’arts, pescar fora de l’horari habilitat, pescar amb arts professionals sense llicència de mariscador o fins i tot, per transportar el producte sense documentació. Es van intervenir finalment 43 quilograms de peix i marisc de diferents tipus, entre els quals hi havia llagosta vermella, lluç, gamba blanca, tallarina, escórpora, cranc blau i vermell i pop. Tots els exemplars han estat donats a una entitat benèfica local.

Segons recorda la policia, l’activitat pesquera està sotmesa a una normativa que és d’obligat compliment, i aquest tipus de dispositius no només té a veure amb el control administratiu, sinó que està íntimament relacionada amb la protecció del medi ambient, ja que la pesca d’alguns mariscs i mol·luscs pot fer malbé greument el seu hàbitat natural. A més, el peix i el marisc han de passar estrictes controls sanitaris per la seua delicada conservació i possibles efectes adversos per a la salut en cas que es consumeixi en mal estat.

Des de començament d’any, la Guàrdia Civil de Tarragona ha tramitat 930 denúncies per infraccions a diferents normatives com la pesca i altres assumptes relacionats amb la protecció del medi natural, com ara residus i abocaments, caça, animals de companyia, etc.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -