14.3 C
Amposta

Demanen la regeneració immediata de l’amplitud de les platges, des de l’Arenal fins al Trabucador

La Taula de Consens exigeix la comissió mixta amb els governs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Taula de Consens pel Delta reclama al govern de l’Estat i a la Generalitat que creï la comissió mixta amb l’entitat que es va demanar el passat 3 de març. Sense resposta del Departament de Territori i Sostenibilitat ni del Ministeri per a la Transició Ecològica, la Taula ha decidit donar deu dies a les dues administracions perquè nomenin un interlocutor que participi en la pròxima reunió, convocada el 27 de maig. D’altra banda, reclamen un sistema de dragues, una de les actuacions fonamentals que preveu el Pla Delta, per regenerar l’amplitud de les platges des de l’Arenal fins al Trabucador. La Taula recorda a Ministeri que aquest actuació té informes i estudis fets des de l’any 2004.

La implementació del sistema de dragues és una de les actuacions que prioritza el Pla Delta, al qual les dues administracions van comprometre’s a donar suport. Preveu la regeneració de l’amplitud de les platges, des de l’Arenal, tot el litoral nord, els calaixos de Buda, fins al Trabucador. La Taula de Consens demana al Ministeri per a la Transició Ecològica que doti i planifiqui l’actuació, que disposa d’informes i estudis des del 2004. Al Departament de Territori se li reclama que autoritzi per la via d’urgència aquestes mesures i que es posin d’acord amb el Ministeri pe dotar de pressupost el projecte.

La Taula també assenyala que el moment més adient per fer aquestes actuacions és de maig a octubre i que si “no es du a terme de manera decidida, la situació a la tardor pot ser molt pitjor que la generada pel temporal Glòria i agreujada pels episodis posteriors”.

Font: ACM

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -