EbreNotícies

Deltebre quantifica en 11,5 MEUR les afectacions del temporal Gloria

Un mes després del pas del temporal Gloria pel municipi de Deltebre, l’equip de govern municipal ha comunicat les afectacions causades pel temporal una vegada efectuats els informes tècnics corresponents i havent analitzat les més de 100 instàncies que la ciutadania va presentar en relació amb els danys causats als habitatges, comerços i empreses. En total, els informes detallen que, tenint en compte els danys a les infraestructures, equipaments i els econòmics, les pèrdues de les collites del sector arrosser i aqüícola, i la regeneració de les platges, les afectacions ascendeixen a 11.494.103,04€.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una xifra que posa de manifest l’emergència que estem vivint al nostre municipi”. Per aquest motiu, Soler ha detallat que “és hora d’abandonar les bones voluntats i passar als fets tangibles que ens permetin tornar a la normalitat com a municipi, i ajudar de forma adequada als sectors productius, comerços i veïns i veïnes que s’han vist afectats pel pas del temporal Gloria”.
Una vegada aprovada la reclamació de declaració del terme municipal com a zona afectada per una emergència de protecció civil, els serveis tècnics han disposat d’un mes per elaborar els informes corresponents. De fet, aquest s’han tramitat a les administracions competents i avui, al plenari, com a proposta d’alcaldia, es ratificarà l’informe elaborat des de l’Ajuntament de Deltebre.

En el plenari d’avui, i també com a proposta d’alcaldia, es debatrà la sol·licitud dirigida als serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre per tal que s’apliqui la jornada continuada als centres d’ensenyament del nostre municipi. De fet, aquesta és una proposta que sorgeix d’un procés de participació realitzat per les AMPA als centres escolars de Deltebre i amb el qual, de mitjana, han participat un 85,15% de les famílies i un 93,35% d’elles han votat afirmativament a la proposta.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha posat en valor “l’aplicació de la jornada continuada per donar compliment a les necessitats de les famílies del nostre municipi i abordar una millora de la organització dels horaris per fomentar que els xiquets i xiquetes puguin disposar de temps familiar i temps social”.

Finalment, l’equip de govern municipal també durà a aprovació una moció per continuar aplicant i impulsant polítiques que ens permetin avançar com a municipi cap a la igualtat de drets efectiva entre gèneres. En aquest sentit, la regidora de Foment Cultural i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha posat en valor “les accions que estem duent a terme mitjançant l’aplicació del Pla de Polítiques de Dones, el qual contempla 286 accions, així com també, per exemple, la implementació dels Punts Lila en espais d’oci”.

banda d’aquests punts, el plenari també debatrà, entre d’altres, el calendari d’actes anual el qual detalla les diferents activitats que es realitzaran a Deltebre al llarg d’aquest any 2020. Com sempre, la sessió plenària es podrà seguir en streaming a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre.

Redacció – Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close