14.3 C
Amposta

Deltebre presenta el pressupost més alt de la seua història, de gairebé 20,7 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple de novembre de l’Ajuntament de Deltebre, que es durà a terme aquest dimecres a dos quarts de deu de la nit, té previst aprovar el pressupost de 2022 i les ordenances fiscals. Enguany el pressupost s’eleva a la xifra històrica de 20.686.672 euros, gairebé 4 milions més que l’anterior.

El 2022 estaran marcats per una àmplia inversió en la millora i manteniment de la imatge de poble amb més de 9 milions d’euros per assolir aquest objectiu i per permetre continuar solucionant els problemes estructurals del municipi. Entre les actuacions destaquen l’arranjament de l’avinguda La Pau i la pavimentació de part dels carrers amb una inversió de 3,8 milions d’euros. Segons l’alcalde, Lluís Soler, “volem pavimentar tots els carrers de Deltebre durant un període de tres anys i aquest 2022, en el marc dels 45 anys de Deltebre, iniciarem una actuació que és àmpliament demandada per la ciutadania i que d’anar més enllà del batxejat habitual”.

A banda, també cal destacar l’inici de la construcció del passeig del Carrilet, actuació d’1.750.000 euros, que comportarà el soterrament de la primera fase del Préstamo entre el supermercat Maxi Dia i el Camp Nou, i permetrà habilitar un carril bici i generar nova trama urbana a la façana nord del municipi, a banda de la millora del sistema hidràulic i les inundacions.

Paral·lelament, també s’efectuarà una àmplia inversió, que supera els 700.000 euros, per a l’arranjament de camins rurals, i se seguirà amb el procés de canvi d’enllumenat públic a LED, completar els trams pendents del passeig Fluvial, i també l’adequació de les voreres per a eliminar les barreres arquitectòniques. Pel que fa als equipaments, es recuperarà el bar del Centre Esportiu del Delta per així seguir amb la consolidació d’aquest equipament com a espai de referència.

L’any 2022 també pretén ser l’any de la recuperació de la vida social. “De tornar a despertar llum i color”, com ha emfatitzat l’alcalde. Així, actes com el Carnaval, DeltaFira, Mescla, Triatló, Deltebre Dansa, Festes de l’Arròs, etc., es tornen a projectar al pressupost amb l’esperança que es puguin realitzar amb la màxima normalitat possible.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -