14.3 C
Amposta

Deltebre celebra les jornades gastronòmiques del musclo amb 17 restaurants participants

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El port d’Illa de Mar ha estat l’emplaçament escollit per presentar una nova edició de les jornades gastronòmiques del musclo. Enguany les jornades, que es celebraran des del 10 de juliol fins al 2 d’agost, compten amb més participants que mai, un total de 17 restaurants, i presenten diferents novetats per seguir dinamitzant l’economia local i donar a conèixer un dels productes per excel·lència de Deltebre i del Delta de l’Ebre.

En el marc de la presentació, en la qual també ha participat la presidenta de Federació de Comerç i Turisme, Estela Alcalà, i el president de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre, Miguel Carles, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor un sector que s’ha vist greument afectat pel pas del temporal Glòria i per la pandèmia de la COVID-19. Com a exemple, al municipi de Deltebre hi ha 78 muscleres, i al conjunt del Delta de l’Ebre es produeixen, anualment, entre 350.000 i 400.000 quilograms de musclo.

Amb aquestes dades com a context, Soler ha detallat que “aquestes jornades són una eina que impulsem des de l’Ajuntament de Deltebre amb l’objectiu clar de reactivar un sector essencial per al nostre municipi, que genera un producte de primera qualitat i que és referència, com també per dinamitzar l’economia del nostre municipi amb la participació dels restauradors i botigues”.  Soler ha afegit que “les jornades també ens serveixen com a punt de reivindicació per tal de seguir reclamant acció al Delta per garantir un futur d’oportunitats per a tothom”.

A banda dels diferents menús que es podran degustar als restaurants participants, recordem que en són un total de 17, també s’ha obert la possibilitat que la ciutadania cuini el musclo a casa seva. És per això que aquestes jornades gastronòmiques del musclo, com a novetat, incorporen les diferents peixateries del municipi on es pot comprar el mol·lusc del territori. A més, en aquesta edició també es vol posar en relleu el sector, i per això el catàleg incorpora les dades de producció i les xifres més rellevants per conscienciar a la ciutadania de la rellevància del sector aqüícola.

La regidora d’Acció Comercial i Personal, Ingrid Santiago, ha explicat que “tot i el context que estem vivint, des de l’Ajuntament de Deltebre, i sempre seguint les restriccions sanitàries, seguirem treballant per impulsar totes aquelles iniciatives que ens permeten generar un valor afegit per a l’economia municipal, i que al mateix temps ens ajuden a donar a conèixer el bo i millor del nostre municipi”.

En aquesta mateixa línia, el president de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre, Miguel Carles, ha destacat que “el musclo és un dels productes excel·lents que elaborem al nostre territori, al nostre Delta de l’Ebre, i que a més a més és econòmic i molt saludable per a les persones”.

Finament, i també com a novetat, enguany també es compta amb un concurs d’Instagram, amb el qual els diferents participants podran guanyar obsequis de les botigues i restaurants que col·laboren amb la promoció. Els establiments participants en les jornades, així com els corresponents menús, es poden consultar des d’aquest mateix dimecres a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre (www.deltebre.cat).

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

L’asseguradora de Balfegó accepta el sinistre per compensar als pescadors els danys causats per les tonyines mortes

La companyia asseguradora del grup tonyinaire Balfegó ha acceptat el sinistre per compensar, amb l'assegurança de protecció civil de l'empresa, les pèrdues que els...

L’Aldea organitza una alternativa a les Festes Majors adaptada a la situació actual

La regidoria de Festes de l'Ajuntament de l'Aldea, impulsa una agenda d'activitats alternativa a les Festes Majors amb l'objectiu de promoure actes que s'adaptin...

Denunciada a Sant Carles de la Ràpita una empresa que feia transport marítim de persones amb mancances de seguretat i sense permís

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient van denunciar el passat 5 d’agost una...

Ximo Rambla i Sílvia Tejedor seran els dos pregoners de la Cinta 2020

Enguany, i de forma excepcional, Tortosa comptarà amb dos pregoners: els periodistes Ximo Rambla i Manzano i Sílvia Tejedor i Barrios. Durant molts anys...

Acció poètica a Gandesa

Els carrers del municipi de Gandesa s’han despertat avui amb fragments del llibre Haikús En temps de guerra de Martí Pol. Se'n desconeix l’artista...
- Anunci -
- Anunci -