14.3 C
Amposta

Deltebre aprova provisionalment el POUM, a l’espera del darrer informe de costes de l’estat espanyol

El plenari també aprova per unanimitat una moció a favor de les ramaderies de bous de Catalunya i les Terres de l'Ebre

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat, amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i l’abstenció d’ERC Deltebre i el PSC Deltebre, el POUM de manera provisional, fent d’aquesta manera una passa més en el recorregut de la seva aprovació definitiva.

A hores d’ara, per a la seva aprovació definitiva, només resta un segon informe de validació per part de costes de l’estat espanyol, el qual s’ha d’emetre durant els pròxims mesos. En tot cas, està previst que el mes d’octubre sigui la data definitiva en què Deltebre disposi del nou planejament urbanístic, una vegada rebut l’informe i aprovat per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “avui finalment, i després de l’aturada de la COVID-19, podem aprovar el POUM de manera provisional donant resposta favorable a més del 80% de les al·legacions presentades, sent d’aquesta manera, i conjuntament amb la participació ciutadana efectuada el seu moment, un document confeccionat per totes i tots, per a totes i tots”.

En el marc del plenari s’han tornat a valorar les característiques del POUM: el microurbanisme, per solucionar els problemes urbanístics dels veïns i veïnes, la projecció socioeconòmica de Deltebre, que marca el futur del municipi a 20 anys vista amb nous sectors turístics, equipaments i espais verds, i l’ànima Delta, respectant el creixement sostenible i el model ciutat jardí, allunyant-se de les grans construccions.

En el cas de Riumar, el nucli s’enfoca amb usos turístics i comercials, destacant l’ampliació del Port Pesquer i Esportiu, com un creixement sostenible que permeti segui consolidant aquest nucli de referència del territori per dinamitzar l’economia del nostre municipi.

Les reaccions dels portaveus

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “el POUM és un document imprescindible, però no pensem que aquest POUM sigui de tots ni de totes. Trobem a faltar més participació i diàleg amb l’oposició, i a més ens segueix preocupant la sostenibilitat econòmica de determinades figures urbanístiques”.

Per la seva banda, el representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha afegit que “necessito
contrarestar tota aquesta informació que ens heu detallat, i els canvis que ha sofert el POUM en aquesta aprovació provisional. Per aquest motiu avui ens abstindrem”.

El plenari també ha aprovat una modificació de pressupost, amb l’abstenció PSC i ERC. Aquesta modificació servirà per a iniciar la segona fase d’accessibilitat del nucli urbà tot completant l’avinguda Goles de l’Ebre, i els carrers Pintor Sorolla, Bruc, Vincente Blasco Ibàñez, Germans Carsi, Mossèn Domènec, Tortosa, Aragó, Major, Ramon i Cajal i Estació.

En aquesta actuació es destinaran 122.000€. A banda, també servirà per a realitzar una inversió, de 120.000€, d’adequació dels camins rurals més afectats, els quals s’han vist agreujats per l’aturada de la COVID-19 i també pel temporal Gloria.

Mocions

El plenari també ha servit per aprovar diferents mocions:

– Moció a favor de les ramaderies de bous de Catalunya i les Terres de l’Ebre, subscrita
pels tres grups.

– Moció per a la creació del Consell d’Infants, presentada per ERC Deltebre i aprovada amb el vot dels tres grups municipals.

– Moció en commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI, presentada per ERC, i que ha estat aprovada pels tres grups municipals.

– Moció de suport a les lluites per a l’eliminació de la discriminació racial, presentada per ERC Deltebre i aprovada amb els vots favorables dels tres grups municipals.

– Moció per donar compliment a la moció per a la creació d’una xarxa d’horts socials en data 15/10/2015, presentada per ERC i aprovada pels tres grups municipals.

– Moció de rebuig a qualsevol transvasament d’aigua de l’Ebre fora de la seva conca natural, presentada per ERC Deltebre i aprovada pels tres grups municipals.

– Moció per demanar actuacions d’urgència que millorin l’activitat del sector pesquer i marisquer del nostre municipi, presentada pel PSC Deltebre i aprovada pels tres grups municipals.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Els quatre nous escenaris en funció de la incidència del virus a les Terres de l’Ebre

El pla de contingència de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre es va redefinir a finals de juliol amb quatre escenaris d'actuació...

Paco Gas, alcalde de Roquetes, signa la moció ‘Els nostres estalvis’

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, signa per decret d'alcaldia la moció #elsnostresestalvis consensuada per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de...

Gaudim del far de la Banya mentre el visitem virtualment

L’Arxiu del Port clou la secció a Twitter sobre els fars de la nostra costa amb el far més proper i visitat del territori: el...

Obres a la piscina municipal del Perelló

El dia 27 de juliol la piscina municipal del Perelló va obrir les seues portes, després de finalitzar unes obres a tot el recinte...

Salut no considera que la Covid-19 causés la mort de la xiqueta de Campredó

Alba Vergés, la consellera de Salut considera que "no sempre la causa és concreta i no pareix, no es por afirmar, que la causa...
- Anunci -
- Anunci -