14.3 C
Amposta

Costes de l’Estat, partidari d’integrar-se al consorci del GR92 de l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla

Aquest dilluns va tenir lloc a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar la segona trobada dels ajuntaments que estan impulsant la creació d'un consorci mancomunat que reguli les necessitats del GR92, s'encarregui del seu manteniment, de la seva promoció i de fer d'interlocutor davant de les administracions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Ajuntaments de l’Ametlla de Mar, el Perelló i l’Ampolla van tornar a trobar-se amb la voluntat d’avançar en la creació d’un consorci que treballi en la millora del Camí de Ronda que transcorre per la línia de costa d’aquests tres municipis del Baix Ebre.

De moment i mentre es tramita el consorci, els ajuntaments van presentar l’esborrany d’un conveni de col·laboració que ara, hauran de signar cadascun dels consistoris i les entitats invitades, algunes presents a la reunió com el servei provincial de Costes del Ministeri de Transició ecològica, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya o el Consell Comarcal del Baix Ebre, i d’altres com la Diputació de Tarragona que ho van fer en anteriors reunions.

Eva del Amo, alcaldessa de l’Ametlla de Mar va explicar que, “a la primera reunió vam acordar que mentre miràvem d’organitzar la futura constitució del consorci, faríem un conveni de col·laboració que ens permetés anar fent actuacions. Ara cada ajuntament i entitat es mirarà el conveni plantejat, farà les seves aportacions i acabarem de concretar quines entitats en prendran part, a més dels ajuntaments implicats”.

Samuel Ferré, alcalde del Perelló va afegir que, “el projecte tira endavant, Hem fet un pla de treball per detectar les mancances que podia tenir el conveni, però el més important és veure les ganes que tenim els ajuntaments de posar-ho en marxa i així ho farem”.

Finalment, Sebastià Castañeda, regidor de l’Ajuntament de l’Ampolla també explicava que, “S’ha presentat un esborrany, s’han afegit una sèrie de punts i crec que a la pròxima reunió ja es podrà signar el conveni que serà el pas previ a la creació del consorci. El GR92 és un atractiu turístic que és magnífic i creiem que s’ha de potenciar encara més”.

Aprofitant la presència del cap del Servei Provincial de Costes de l’Estat, Toni Espanya, els ajuntaments ja van lliurar-li els punts més crítics del recorregut, la major part afectats pels aiguats del passat mes de setembre, però d’altres, on els ajuntaments creuen que s’hauria de millorar la seguretat. El representant de Costes de l’Estat es va mostrar disposat a participar del consorci i va donar suport a la iniciativa mancomunada. Toni Espanya, va explicar que, “veiem en bons ulls aquesta iniciativa, que al final, suposa mancomunar esforços per mantenir la que és segurament la via verda més transitada de les Terres de l’Ebre i sumar esforços per tindre-la en bon estat de conservació. El nostre compromís és que dins de l’àmbit de les nostres competències, poder col·laborar en les parts més importants de manteniment, sobretot pel que fa als accessos a les platges que en moltes ocasions queden tocats per aiguats i temporals i són inversions més importants. També veig important que les actuacions més petites de microcirurgia les puguin fer els ajuntaments a través d’aquest organisme”.

Tant els ajuntaments, com les entitats i organismes que han manifestat la seva intenció de participar del consorci, s’han citat a una pròxima reunió al mes de febrer per continuar avançant.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -