El racó de l'economista

Contra el pànic, millor vacances borsàries

Aquests dies els mercats financers viuen en una histèria col·lectiva que feia anys que no es vivia. Probablement, hauríem d’anar aproximadament a principis de segles, quan va explotar la bombolla especulativa de les empreses anomenades punto.com. El cert, que exceptuant uns poc mercats, els indicadors mundials estaven sobrevalorats. Exemple paradigmàtic era l’indicador per excel·lència més conegut del món, el Dow Jones. Doncs, resulta que a mitjans de febrer rondava els trenta mil punts, portant des de l’any 2012 pujant escalonadament sense cap correcció. En poques paraules, havia de buscar-se alguna excusa per provocar una correcció dels mercats mundials.

L’excusa per provocar aquest pànic borsari ha estat el coronavirus, batejat posteriorment per Covid-19. Curiosament, a dia d’avui ha matat més persones el beure refrecs ensucrats que aquest virus vingut del pròxim orient. Així i tot, provocat intencionadament o pel pànic col·lectiu de les persones que han cregut que venia una pandèmia que exterminava la humanitat ens trobem davant les portes d’una crisi econòmica mundial. Una crisi Mundial que segurament serà curta i durarà un semestre, però passarà als annals de la història econòmica com la crisi econòmica més ximple que mai la humanitat ha provocat. No entraré a valorar la intensitat d’aquesta nova crisi econòmica, el més segur és que serà bastant curta i poc intensa. Així i tot, no hem d’oblidar que cada crisi obri milers d’oportunitats.

El cert que els preus de moltes accions ara estan a preu de saldo, però quan es viu en pànic inversor el millor que es pot fer és apagar l’ordinador i prendre vacances borsàries.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close