14.3 C
Amposta

Constituït el primer Consell d’Infants de la Ràpita

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El darrer cap de setmana, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, es va constituir a la Ràpita el primer Consell d’Infants Municipal en un acte a l’Auditori Sixto Mir en què vint infants van esdevenir consellers i conselleres. Els infants escollits pels seus companys van prendre possessió del seu nou càrrec davant les famílies, companys i companyes, professorat, institucions municipals i territorials, entre d’altres.

L’acte va començar amb els parlaments de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i del Director territorial de Drets Socials de les Terres de l’Ebre, Felip Monclús. Posteriorment, i prèviament a la constitució, els representants del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) van fer arribar un vídeo que es va projectar a l’auditori per reconèixer el paper dels consellers i conselleres de la Ràpita i donar-los la benvinguda. Tot seguit, cadascun dels membres del consell va pujar a l’escenari per rebre la xapa que els identifica com a consellers i llegir unes línies per exposar el compromís que prenen.

Un cop el consell constituït pels consellers i conselleres i els representants polítics municipals, l’alcalde va iniciar la sessió plenària per agrair-los el seu compromís i fer-los l’encàrrec que, si ells volen, treballaran al llarg d’aquest curs: convertir els parcs infantils del poble en parcs infantils inclusius. A continuació, tots els membres del consell van signar l’acta i van baixar de l’escenari, a excepció de cinc infants que van llegir el manifest elaborat pel CNIAC. L’acte va finalitzar amb el parlament de la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, qui va donar pas a festa que hi havia preparada en sortir de l’auditori: pica-pica i inflables.

L’alcalde expressa que “és un orgull constituir el Consell d’Infants de la Ràpita, l’únic a totes les Terres de l’Ebre”. “Es fa realitat un projecte que porta enrere molt de treball i que té l’objectiu de ser un altaveu per als infants perquè se’ls escolti i també un espai de trobada per reflexionar, prendre decisions i fer propostes per millorar les condicions de vida de la ciutadania”, destaca Caparrós.

Per la seva banda, la regidora de Polítiques Socials i Igualtat assegura estar satisfeta amb l’acte perquè “per fi tota la feina que es porta fent des de fa mesos ha sortit a la llum i de la millor manera possible”. Per a Tomàs, “ara arriba la part de feina, de què els xiquets i xiquetes es reuneixin i treballin les propostes que nosaltres els hem fet o les que ells considerin necessàries per a millorar el nostre municipi amb una visió més infantil”.

El Consell d’Infants de la Ràpita està constituït per vint representants de 5è i 6è de primària dels centres educatius de la població i del Centre Obert Municipal, triats entre la resta de companys i companyes. Per tant, el consell el formen 8 alumnes de l’Escola Carles III, 6 de l’Escola Horta Vella, 4 del Col·legi Sagrada Família i 2 del Centre Obert Municipal. Els infants que el formen treballen per recollir les necessitats i demandes dels infants del municipi i fer-les saber a l’Ajuntament; debatre sobre els temes proposats per l’Ajuntament o ells mateixos, elaborar propostes consensuades i elevar-les a les comissions del plenari municipal; donar a conèixer els seus drets i deures a la ciutadania; i observar la realitat amb una mirada crítica i compromesa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -