14.3 C
Amposta

Confisquen més de 15.000 piles falsificades en diversos establiments de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Efectius de la Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar, han culminat una investigació que tenia com a objecte detectar la venda de piles falsificades distribuïdes en establiments comercials de les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre. En total han intervingut 15.300 unitats falsificades d’una marca coneguda.

Durant el mes d’agost va ser detectat un establiment en el qual es trobaven exposades per a la venda diferents models de piles d’una coneguda marca, que infonia sospites sobre la seua autenticitat, per la qual cosa va ser requerida la presència de la titular del comerç perquè acredités la procedència legal dels articles, però no disposava de cap classe de document legal.

Inspeccionat detingudament el material que es trobava a la venda, es va poder apreciar que era falsificat, el qual després de ser examinat per un perit de la marca víctima del plagi, es va comprovar que era una falsificació dels originals.

Arran d’aquesta actuació es va procedir a la presa de declaració en qualitat d’investigat a titular del comerç per la comissió d’un suposat delicte contra la propietat industrial i intel·lectual, sent posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Gandesa.

Després de continuar amb les investigacions, durant el mes de setembre van ser detectats 10 establiments més on es comercialitzaven aquest tipus de gènere falsificat, havent procedit a la intervenció de 14.100 piles i la investigació de 10 persones per aquest delicte, comunicant aquestes actuacions als jutjats de guàrdia de Tortosa, Falset i Gandesa.

Davant aquests fets la Guàrdia Civil informa que l’adquisició d’aquest producte podria suposar un risc per a la salut dels consumidors, ja que per la seua fabricació s’utilitzen metalls pesants com el plom, cadmi o el mercuri. Aconsellen que per adquirir productes amb controls de qualitat adequats, es realitzi en comerços de confiança o per canals legals de distribució.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -