EbreNotícies

Confisquen a la Ràpita una àncora de 200 anys que es venia per internet

Presumpte delicte d'apropiació indeguda de patrimoni històric

F.R.- La Policia Judicial de Tortosa, ha recuperat un àncora de la segona meitat del segle XVIII o primera del XIX. Les recerques es van iniciar a l’octubre del 2018 quan es va tenir coneixement de l’existència d’un anunci en una plataforma de comerç online on es venia un àncora per valor de 6000 euros, segons informa la Guàrdia Civil.

Després d’una sèrie d’actuacions i comprovacions, es va establir contacte amb el venedor a fi d’acreditar la seva legal procedència, no aportant aquest cap mena de documentació i manifestant que va ser un familiar seu qui va extreure l’àncora del fons del mar.

Posteriorment, els agents van sol·licitar un informe al Departament de Cultura i al Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, perquè acredités la seva identificació, catalogació i valoració a fi de corroborar el seu valor històric determinant-se que és de la segona meitat del segle XVIII o primera del XIX i valorat en uns 6 mil euros.

Una vegada rebut l’informe i lloc de manifest del valor històric de l’àncora, es va procedir a la presa de declaració en qualitat d’investigat no detingut al venedor i a la persona que el va extreure del fons del mar, per la presumpta comissió d’un delicte d’apropiació indeguda de patrimoni històric, donant trasllat de les actuacions al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Amposta, quedant dipositat l’àncora en lloc de la seva troballa.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close