14.3 C
Amposta

Confiscats més de 100 quilos de mata, collida il·legalment a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa, van sorprendre divendres passat a quatre veïns de la localitat de Reus, quan recollien sense autorització brots de mata, en el paratge natural conegut com l’Ermita de la Petja, del terme municipal de Tortosa.

Durant les últimes setmanes diverses administracions municipals havien mostrat la seua preocupació per la collita indiscriminada de brots de mata en diferents boscos de la província. Els Agents de SEPRONA van detectar la collida massiva i indiscriminada d’aquesta planta als voltants de l’Ermita de la Petja.

A primera hora del divendres passat, durant la prestació d’un servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, la Guàrdia Civil va localitzar en un camí forestal, un vehicle estacionat i en el seu interior diferents rams de la planta coneguda com a llentiscle o mata.

Propers al lloc es va observar un equip compost per quatre persones que es dedicaven a la recol·lecció d’aquesta planta, sense que posseïssin cap classe d’autorització mediambiental per dur a terme aquesta pràctica, pel que van ser denunciats davant el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per la recol·lecció de 102 quilos de mata en infringir diversos conceptes de la Llei de Muntanyes i Biodiversitat. La mata és una planta autòctona de la mediterrània i té usos farmacològics, ornamentals i industrials.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -