14.3 C
Amposta

Comencem el curs borsari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui 2 de Gener coincideix amb el primer dia borsari de l’any 2020. Un any en què l’indicador borsari espanyol, IBEX-35, es situa inicialment en 9549,10 punts,  havent-se revaloritzat un 11,8 % durant l’exercici 2019. El cert que tot un rècord de revalorització de la borsa espanyola la qual es trobava aletargada des de la crisi Inmobiliaria de l‘any 2008. I  és que des de l’any 2013 que l’indicador selectiu per excel·lència espanyol no tenia un increment tant elevat en un exercici borsari.

Tot i que els darrers dos dies de l’exercici del 2019 l’Ibex ha perdut pistonada.  La veritat es que actualment es troba dins d’un canal alcista que començà el 15 d’agost i que probablement el durà cap els 10 mil punts durant els pròxims mesos.  Sempre és clar, que no sorgeixi algun fenomen  exogen als mercat que provoqui fortes pertorbacions econòmiques   o que el president dels EEUU, Donald Trump, comenci  a piular tuïts començant guerres comercials a tort i a  dret  contra qualsevol país o nació que hagi somiat la nit abans.

Malgrat tot,  i descomptant algun fet puntual tot indica que aquest any que comencem té pinta de ser un gran any borsari. El per què? La resposta és fàcil. Any electoral als Estats Units, el president americà no estarà per fer molt el indi, i posarà tota la carn al forn. És a dir, una política fiscal y monetària expansiva per que a  l’economia americana arribi a les  eleccions  presidencial amb el màxim  esplendor i poder arrasar amb els resultats.

Batiste Forcadell

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -