14.3 C
Amposta

Comença diumenge la primera campanya de pesca de tonyina roja a l’empara d’un pla de gestió de l’espècie

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
Redacció.- El pròxim diumenge comença la campanya de pesca de la tonyina roja. És la primera temporada en què l’ICCAT (la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica, en les seves sigles en anglès) dona per acabat el pla de recuperació de l’espècie i posa en marxa el pla de gestió, que permetrà un augment progressiu de les quotes per a les pesqueres. La flota del Grup Balfegó de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) salparà dissabte, amb vuit vaixells d’arrossegament i disset auxiliars, per capturar al calador balear les 2.200 tones que tenen assignades i que esperen tenir en pocs dies. Enguany s’amplia el període de pesca una setmana, fins a l’1 de juliol.
La flota capitanejada pel Grup Balfegó de l’Ametlla de Mar, el principal grup tonyinaire de Catalunya, salparà dissabte de port de l’Ametlla de Mar cap al calador balear on capturen les tonyines roges que engreixen després a les seves piscines marítimes de la costa ebrenca. Balfegó envia les tres vaixells amb base a l’Ametlla de Mar, La Frau Dos i Tio Gel Segon que són de la seva propietat, i un tercer pesquer del municipi. S’uniran a ells cinc vaixells francesos, i disset embarcacions auxiliars.

- Advertisement -

El grup tonyinaire preveu generar més de 200 llocs de treball directes en aquesta campanya. També confia capturar la quota de tonyina roja que li pertoca en pocs dies, com ha estat habitual els sis últims anys, en què només han necessitat entre quatre i sis dies per enllestir la pesca. A part de la “gran quantitat d’exemplars” que redueix el temps per les captures, també s’han reduït els tempos amb inversions per agilitzar les processos de captura, transbord i transport a les seves piscines aqüícoles de l’Ametlla de Mar.

El Grup Balfegó demana a l’ICCAT que estableixi sistemes de control rigorós al Mediterrani per impedir que no es puguin transbordar a vaixells auxiliars les tonyines que han mort en la transferència per evitar que aquesta situació és converteixi “en una porta per a activitats delictives”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -