14.3 C
Amposta

Cinc casos de mutilació genital femenina el 2021, un descens del 80% des del 2011 a Catalunya

En dos anys s’ha format prop de cent professionals en prevenció i abordatge d'aquesta pràctica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Catalunya va detectar cinc famílies amb casos de mutilació genital femenina el 2021, un descens del 80% des del 2011, segons les dades que ha fet públiques el Govern coincidint amb la vigília del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, que se celebra diumenge.

La Generalitat ha constatat una disminució progressiva dels casos en la darrera dècada. Així, s’ha passat del pic de 36 casos registrat al 2011 i al 2013 a xifres significativament inferiors, com els 11 casos de 2019, els 8 de 2020 i els 5 de l’any passat. Pel que fa a les actuacions, en dos anys s’han format prop de cent professionals en prevenció i abordatge de l’ablació dels genitals femenins. Des del 2015, s’han fet 40 cirurgies reconstructives.

Pel que fa als casos detectats durant el 2021, corresponen a 5 famílies, una de les quals amb dues nenes en risc o víctimes de MGF. Es tracta doncs de 6 nenes, tres de les quals el Govern ha tingut coneixement a través dels serveis de salut,  dos a través dels serveis socials i una mitjançant els Mossos d’Esquadra.

En el moment de detectar els casos, en dues de les nenes ja s’havia realitzat la mutilació, però en la resta les actuacions van ser preventives.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -