14.3 C
Amposta

Carme Forcadell defèn la seva tasca en la Mesa del Parlament i acusa al Tribunal Constitucional d’estar polititzat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat davant del Tribunal Suprem que el Tribunal Constitucional (TC) demanava a la Mesa “una cosa impossible”, que era convertir-se en un “òrgan censor” que decideixi “de què es pot parlar i de que no”. Per Forcadell, la Mesa “ha d’afavorir el debat i la paraula, que han de ser lliures”. En respostes a la fiscal, Forcadell ha dit “respectar” el TC, tribunal que ni ella ni la Mesa volien “desobeir”. Però ha afegit que és un òrgan “polititzat” que en algunes decisions sobre Catalunya ha “usat criteris polítics i no jurídics”. Durant la seva declaració ha assegurat que no participar ni dirigir “cap estratègia”, que es va limitar a les tasques del seu càrrec i ha apel·lat a la “inviolabilitat parlamentària”.

La fiscal Consuelo Madrigal ha preguntat a Forcadell què hauria fet si algun grup hagués demanat debatre a la cambra catalana “sobre la legislació del tràfic de persones”. Forcadell li ha recordat que ja li va fer la mateixa pregunta el 9 de novembre del 2017, en la fase d’instrucció, i que aleshores ja li va respondre que el seu “únic límit a la llibertat d’expressió i el debat parlamentari és el respecte als drets humans”. “I cap grup parlamentari pretendria que és parlés de l’esclavitud en un parlament democràtic”, ha afegit. “Qui declara els drets humans, vostè?”, li ha replicat Madrigal, que també li ha preguntat si estava “per sobre del TC” en la interpretació de la Constitució.

“Politització del TC”

Forcadell ha manifestat que “respecta” el TC i que no ha volgut mai ni ella ni la Mesa “desobeir” les seves resolucions. Ara bé, ha dit que ens últims anys i en el cas de Catalunya ha pres decisions “polítiques”. “És un tribunal que està polititzat, en algunes sentències especialment les últimes ha usat criteris polítics i no jurídics però no estava a la nostra voluntat ni està tampoc desobeir els mandats del TC”, ha remarcat.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -