14.3 C
Amposta

Carles Luz, alcalde de Gandesa, fa una valoració del mandat 2019-2023 amb una mirada cap al futur

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Imagina Ràdio ha realitzat unes preguntes a l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, sobre la legislatura 2019-2023. Luz ha explicat que malgrat la pandèmia de la Covid-19, el consistori ha pogut dur a terme projectes rellevants com la remodelació de diverses instal·lacions culturals, esportives i la millora urbanística de carrers. A més, el seu govern ha prioritzat també la dinamització del teixit comercial i industrial amb la creació de noves oportunitats. A continuació podeu llegir l’entrevista sencera:

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

Malauradament, este darrer mandat ha estat marcat en gran part per la Covid, el que va fer trontollar no només la vida quotidiana dels nostres veïns i veïnes sinó que també va afectar la gestió municipal, amb la demora d’alguns projectes planificats el 2019. Si més no, en estos dos últims anys hem pogut accelerar alguns d’ells, aprofitant el temps i treballant per la Gandesa del futur, amb obres de remodelació de diverses instal·lacions culturals, esportives i la millora urbanística de carrers.

A banda d’això, hem prioritzat també la dinamització del teixit comercial i industrial de la ciutat amb la creació de noves oportunitats de treball o la projecció d’un dels nostres béns més preuats, com ara el vi, amb la 35a Festa del Vi de Gandesa. I hem apostat, també, pels projectes patrimonials amb una dedicació clara pel jaciment del Coll del Moro o el Museu Memorial de la Batalla de l’Ebre.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori? 

La pandèmia, i no només a Gandesa, va suposar posar fre a l’execució d’algunes iniciatives programades, sobretot les dels anys 2020 i 2021. Però també ens va servir per planificar altres projectes, com l’ampliació del polígon La Plana, o la protecció del nostre patrimoni cultural i arquitectònic. D’altra banda, vam posar en marxa l’aplicació ACTIO per facilitar i millorar la comunicació amb els nostres veïns i veïnes.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

M’aclapara un doble sentiment sobre una de les consecucions d’este mandat. Per una banda, em dol profundament que la Terra Alta sigue una de les comarques amb més despoblament de Catalunya, però per l’altra Gandesa és l’únic poble de la comarca que creix en nombre d’habitants. I ara superem els 3.200. Això és degut a molts factors (capitalitat, immigració, etc.), però també fruit d’una política de creació de noves oportunitats i de reclamar més serveis per al nostre municipi, com ara les comunicacions.

D’estos quatre anys en destacaria l’ampliació del polígon industrial, on s’hi han instal·lat diverses empreses, i els accessos viaris que començaran prompte.

També les millores urbanístiques i la protecció del nostre patrimoni cultural i arquitectònic.

4. Què és el que li ha quedat per a fer? Per què?

Un alcalde, que sempre vol el millor per al seu poble i tot el dia rumia amb noves iniciatives i projectes, sempre pensa que podria haver fet molt més. Però al final la balança sempre es decanta cap a un costat. I haig de dir que em sento molt satisfet de l’obra feta. I si els veïns i veïnes així ho volen, els pròxims quatre anys seran claus i podrem executar tot allò que ens ha quedat pendent, com ara l’arranjament d’alguns carrers.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig? Per què?

L’alcalde és el cap visible d’una candidatura. Però darrere hi ha un grapat de gent que desinteressadament treballa per al benestar i futur del seu poble. I si bé, contestant a la seua pregunta, jo personalment em tornaré a presentar per a alcalde de Gandesa, també li haig de dir que ho faré amb un equip potent i preparat de gandesans i gandesanes plenes d’energia, idees, il·lusions i projectes. I en este cas, l’equip també és important, perquè els votants valoren la feina feta i l’alcalde però també, i sobretot en un municipi on ens coneixem tots, la gent que integra la totalitat de la candidatura.

Això no es tracta d’un projecte personal, sinó d’un projecte col·lectiu de tota Gandesa. Que, al cap i a la fi, és el que ens mou.

I per què? Perquè entre altres raons estem convençuts que Gandesa, en els pròxims quatre anys, pot fer un pas crucial per consolidar-se com a capital i locomotora de la nostra comarca i ser un referent a les Terres de l’Ebre.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027? 

No ho sé. L’únic que li puc dir és que si la nostra llista surt guanyadora el pròxim 28 de maig amb una majoria suficient per poder governar, Gandesa serà molt millor, com també ho és ara comparada amb quatre anys enrere.

Si m’imagino la Gandesa del 2027 només ho puc fer d’una manera: pensant particularment en cadascun dels gandesans i gandesanes, que visquen millor, amb noves oportunitats, amb els serveis que es mereixen i, sobretot, orgullosos de la seua ciutat. Tant com jo m’hi sento.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -