14.3 C
Amposta

Campredó en peu de guerra contra el projecte d’ADIF: Comencen les al·legacions

El projecte suposaria un gran impacte paisatgístic i afectaria diverses finques agrícoles de la població

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Campredó va organitzar una reunió informativa per donar a la població tota la informació que té sobre l’avantprojecte. Segons el consistori va explicar, la proposta d’Adif ve motivada per una llei que obliga l’empresa estatal a retirar tots els passos a nivell que hi ha dins les poblacions. Des del 2013, any en què es va debatre al ple una proposta presentada per Adif, no s’havia tingut cap notícia sobre aquesta obra. Ara, gairebé deu anys després, el consistori s’assabenta que el projecte de supressió del pas a nivell tira endavant perquè alguns propietaris reben notificacions d’expropiació dels terrenys que es veuran afectats per l’obra. 

En la reunió del passat 15 de febrer es van consensuar accions com demanar la retirada de l’anunci de les expropiacions, paralitzar tots els tràmits administratius, modificar el projecte per adaptar-lo a les necessitats dels usuaris i del poble i poder dissenyar conjuntament una proposta alternativa viable. L’alcalde de Campredó va explicar que es presentaran al·legacions tècniques, treballades des de l’Ajuntament, i mediambientals, encarregades al GEPEC; i va animar tant els propietaris de les finques afectades com la resta de ciutadania a presentar al·legacions particulars.

A l’assemblea també hi va participar un membre d’Agroxarxa, l’empresa de serveis d’Unió de Pagesos, que va parlar sobre expropiacions i es va oferir per treballar amb les al·legacions conjuntes.

El consistori ha demanat una reunió amb la gerència d’Adif per poder traslladar la visió i el posicionament del poble.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -