14.3 C
Amposta

CaixaBank posa a la disposició del sector agrari 100 milions d’euros per a energies renovables

El més vist

- Advertisement -
  • La línia de finançament es dirigeix a clients del sector que inverteixin en sistemes de renovables per a l’autoconsum.
  • L’entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.
  • El 2018, l’entitat va concedir 645 milions d’euros en crèdits a projectes d’energies renovables amb una potència total instal·lada de 5.216 MW.
- Advertisement -

CaixaBank, a través de la seva línia de negoci AgroBank, ofereix una nova línia de finançament per als seus clients del sector agrari que inverteixin en sistemes d’energies renovables per a l’autoconsum, amb l’objectiu de continuar donant suport i impulsant l’evolució del sector feia models més responsables, sostenibles i eficients. L’entitat financera posa a la disposició dels seus clients d’AgroBank fins a 100 milions d’euros, ampliables si les peticions de crèdit superessin la quantitat inicial.

Aquesta línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques dels clients d’AgroBank que es troben amb dificultades per al proveïment d’energia, així com per als qui desitgin millorar la seva eficiència energètica. Els sol·licitants podran obtenir finançament a través de crèdits en condicions favorables. En molts casos aquest tipus d’inversions porten a aconseguir l’autosuficiència energètica o estalvis superiors a un 30% en els costos d’energia.

Aquesta iniciativa respon a l’interès de CaixaBank en fomentar el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. De fet, el 2018, l’entitat va concedir 645 milions d’euros en crèdits a projectes d’energies renovables amb una potència total instal·lada de 5.216 MW. A més, el 99,4% d’energia que es consumeix des de l’entitat és d’origen renovable. CaixaBank ha llançat també altres línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l’eficiència energètica o l’agricultura ecològica, cercant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments, CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, amb especial incidència als ODS Energia assequible i no contaminant (ODS 7) i  Acció pel clima (ODS 13).

CaixaBank, en aquest context, destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, és l’única entitat Carbó Neutral de l’Ibex 35, en compensar el 100% de les seves emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera. Aquesta línia de treball de CaixaBank s’emmarca en el Pla Estratègic 2019-2021, que prioritza la responsabilitat i sostenibilitat entre els seus eixos d’actuació.

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols.

La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector. En aquesta línia, CaixaBank té un compromís amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

AgroBank realitza altres accions d’impuls al sector, com a jornades tècniques o signatura d’acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació al sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.

Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d’un conjunt de solucions dissenyades especialment per agilitar el dia a dia de les empreses que realitzen operacions de comerç exterior. A més, disposa d’una de les més àmplies xarxes de corresponsals bancaris, amb els quals té acords bilaterals que possibiliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -