14.3 C
Amposta

CaixaBank fa possible que 302 nens vulnerables de Tarragona rebin un regal de Reis gràcies a clients i empleats de l’entitat

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest Nadal, CaixaBank, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” a través del seu programa CaixaProinfància planta de nou l’Arbre dels Somnis en les seves oficines, en la seva seu corporativa, en les seves filials i en altres empreses que participen en aquesta iniciativa. Aquest projecte pretén aconseguir que es compleixin petites il·lusions de prop de 25.000 nens i nenes en risc de pobresa o exclusió social. S’estima que, a Espanya, els menors en aquesta situació assoleixen la xifra de 2,2 milions.

A la província de Tarragona participen a la iniciativa 18 oficines, situades als municipis de: Tarragona, Reus, Valls, Creixell, Deltebre, l’Ametlla de Mar, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona, Tortosa i La Bisbal del Penedès.

A Tarragona ciutat hi participen 3 oficines: Store Balcó del Mediterrani, Store Plaça de Ponent i Store Rambla Nova. Pel què fa a Reus, hi un Arbre dels Somnis a 3 oficines: Doctor Vilaseca, Plaça del Mercadal i Store Pintor Fortuny.

En cada una d’aquestes oficines hi ha un Arbre dels Somnis amb els desitjos per aquest Nadal dels 302 nens i nenes que han fet arribar una carta a través d’entitats socials, la majoria d’elles, col·laboradores del programa CaixaProInfància. En el cas de Tarragona, es tracta d’entitats arrelades al territori comCreu Roja, Fundació Bara i Cortiella, Càritas, Casal l’Amic i la Fundació Blanquerna.

L’anypassat, aquesta iniciativa va arribar a 21.000 nens i es va valorar de manera molt positiva, per la qual cosa en aquestaocasiós’hanincrementatgairebé en un 20% elsmenors que podranrebre el seuregalnadalenc.

A Catalunya, l’Unicef calcula que un 28,6% dels infantsestà en risc de pobresa, i que en el cas de les llarsmonoparentals, el percentatgeaugmentafins el 40%.

“L’Arbre dels Somnisés una iniciativa que té tot el sentit del món: combina la vessant social de CaixaBankmésarrelada al territori, i la visiómésàmplia, emmarcada en el nostre Pla de Responsabilitat Social Corporativa. Aquest Pla Director articula el compromís de CaixaBankamb el conjunt de la societat, i en destaquen temes com la inclusiófinancera, la promociód’accés a l’habitatge, les microfinances o la minimització de l’impacte ambiental”, recorda el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

CaixaBank, a través de la seva Acció Social i en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”, impulsa al llarg de l’any accions diverses per a tractar de pal·liar necessitats socials urgents, implicant directament els equips de la seva xarxa d’oficines. Promociona el voluntariat amb finalitats socials entre els seus treballadors i clients, i canalitza, per mitjà de la seva xarxa comercial, milers d’ajudes econòmiques de l’Obra Social “la Caixa” a entitats socials locals que necessiten suport per als seus projectes i funcionament.

La pobresa infantil és un problema social enquistat de complexa solució, al qual l’Obra Social “la Caixa” destina importants recursos mitjançant el seu programa CaixaProinfància, que aspira a trencar el cercle de la pobresa hereditària donant suport a l’educació. Atendre un desig expressat per una criatura en una carta als Reis és una manera de contribuir al seu benestar.

Arbres de Nadal solidaris i sostenibles

A partir del proper dilluns, 1.400 oficines de CaixaBank comptaran amb un d’aquests arbres dels somnis, rèpliques d’arbres de Nadal fabricades en cartró reciclat d’uns dos metres d’alçada. D’aquests arbres en pengen unes boles, també de cartró, amb els noms i l’edat dels menors. Les persones que vulguin participar a la iniciativa, podran agafar una d’aquestes boles i elsserà entregada una carta, escrita per aquestnen en concret, en la qual hi expressa un desig: un obsequi, una joguina o alguna peça de roba. La idea és que cada infantpugui sentir la il·lusió de rebre el que ha demanat.

Elsarbresestaraninstal·lats a les oficines de CaixaBankperquè cada persona puguicol·laborar-hiagafant una bola i complint el desigd’un nen. Elsregals es deixaran sota de mateixArbre dels Somnisd’ons’haagafat la bola, fins el dia 13de desembre. L’importmàxim del regalserà de 40 euros.

Darrereelsmés de 25.000 nens i nenes en riscd’exclusió social que han entrat a l’iniciativa hi ha 425 entitatssocialscol·laboradores, un 40% més que en l’edició anterior d’Arbresdels Somnis.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot donar suport a l’Obra Social “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a les ajudes de l’Obra Social ‘la Caixa’. Anualment, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, uns 44 milions d’euros.

L’Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de la distribució d’ajudes econòmiques de l’Obra Social ‘la Caixa’, Acció Social promou el voluntariat dels empleats de CaixaBank organitzant Setmanes Socials, a les quals s’adhereix prop de la meitat de la plantilla; impulsa la seva participació en centenars de tallers d’educació financera; i organitza la recollida anual de milions de litres de llet en col·laboració amb l’Obra Social ‘la Caixa’ i amb destinació al Banc d’Aliments.

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l’herència que ha rebut, manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís ferm amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia domèstica.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. El Dow Jones SustainabilityIndex la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a l’entitat, a través de les seves filials VidaCaixa i CaixaBankAsset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Pujol: “Demanem transparència i claredat al govern espanyol abans d’autoritzar el transvasament a Santander”

La diputada ebrenca, Norma Pujol, ha fet saber que ha registrat diverses preguntes per escrit dirigides al govern espanyol respecte l’autorització del transvasament de...

L’IPC a l’Ebre i Tarragona augmenta sis dècimes al juny i se situa en el -1,2%

L'IPC a les comarques de Tarragona va augmentar sis dècimes al juny i es va situar en el -1,2%, segons ha informat aquest dimarts...

Semillibertat per als presos i preses independentistes

El Departament de Justícia ha ratificat la classificació en tercer grau dels presos independentistes. L'equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures...

El cicle de cinema a la fresca de Tortosa recupera títols de Chaplin o Walt Disney, amb música en directe

Aquest dijous està prevista la segona projecció del cicle de cinema a la fresca, inclòs dins les activitats de Tortosa Viu L'Estiu. Després que...

Ubaldo + Negro, aquest dijous en concert a la plaça del Centre d’Art Lo Pati d’Amposta

Ubaldo, l’alter ego d’Andreu G. Serra presentarà aquest dijous, 16 de juliol, el seu nou disc Casa, editat per Urpa i musell, segell de la...
- Anunci -
- Anunci -