14.3 C
Amposta

CaixaBank dona suport a dos projectes mediambientals a Tarragona

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i el Grup de Natura Freixe han estat seleccionades en el marc de la 'Convocatòria de Medi ambient 2022' llançada a escala nacional i dotada amb un milió d'euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

CaixaBank ha seleccionat dos projectes mediambientals a la província de Tarragona en el marc de la ‘Convocatòria de Medi ambient 2022’ llançada a escala nacional i dotada amb un milió d’euros.

En aquesta edició s’han presentat un total de 165 iniciatives que tenen per objectiu donar suport a projectes adreçats a la millora del patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental, l’economia circular i el desenvolupament rural.

Les iniciatives beneficiàries de la convocatòria han estat:

  • GEPEC-EdC Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, que desenvoluparà un projecte d’oliverars per la biodiversitat: dinamització socioeconòmica i conservació de la biodiversitat i del patrimoni cultural de les Terres de l’Ebre.
  • Grup de Natura Freixe, per desenvolupar uns pol·linitzadors amb els cinc sentits: conservació d’habitats per preservar els insectes pol·linitzadors, afavorint a la vegada el desenvolupament social per a les persones en risc.

A la convocatòria s’han pogut presentar entitats privats, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d’un any i que la seva seu sigui a la província de Tarragona. Les iniciatives s’han emmarcat en alguna de les següents tipologies:

  • Biodiversitat: projectes que fomentin la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d’aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen.

En particular, es tracta de projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.

  • Economia circular. Projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb menció especial als plàstics.
  • Innovació ambiental. Projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resultin útils per a reduir o evitar el dany ambiental).
  • Repte demogràfic vinculat a l’impacte ambiental. Projectes que impliquin lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que, a la vegada, tinguin un component de protecció ambiental o d’impacte ambiental positiu.

El compromís social de CaixaBank és també un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L’entitat gestiona la seva activitat diària en el marc d’aquest compromís, respectant l’entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -