El racó de l'economista

Biosearch, esperant els resultats amb espelmes

L’escriptor austríac, Stevan Zweig, explicava en el seu llibre “Moments estel·lars de la història de la humanitat”, com la família de banquers europeus, els Rothchild, i concretament, a la jugada mestra feta per Natham Mayer Rothchild al final de la batalla de Waterloo. Segons, Stevan Zweig, el banquer Natham Mayer Rothchild es trobava en el camp de batalla de Waterloo, observant els moments decisius de l’enfrontament entre les tropes angleses i franceses. Essent, per tant, un dels primers financers europeus en assabentar-se que els anglesos havien guanyat la guerra. Llavors amb una jugada mestra, fosca o genial, mitjançant palomes missatgeres envià la notícia als seus treballadors de Londres perquè venguessin els bons del deute sobirà emesos pel regne d’Anglaterra, donant entendre que els anglesos havien perdut la guerra. Aquest fet comportà moments de pànica la borsa de Londres. Al final, aquests banquers-especuladors compraren tots els títols a preu de ganga. Quan arribar la notícia que els anglesos havien guanyat la guerra, els títols començaren a pujar com l’escuma, i la família dels Rothchilds guanyaren una gran fortuna revenent els títols comprats a preu de saldo

El cert, que tenir informació privilegiada en uns dels factors més importants per guanyar fortunes a la borsa. Però també és cert que els petits inversors rarament poden accedir aquesta, a més a més, ara està penalitzat. Segurament, és per això que difícilment es veuen grans pujades sense abans publicar-se a la CNMV com a fet rellevant.

Per altra banda, un dels valors que sembla que molts petits inversors estan esperant els resultats de l’exercici 2019 és Biosearch. L’any passat va ser un any horrible per la cotització d’aquesta empresa, els resultats trimestrals no acompanyaven i això penalitzava l’acció. En teoria i segons l’empresa el darrer trimestre de l’any haurien de millorar, sobretot, un cop hagués entrat en vigor el contracte signat amb Nestlé. La veritat que si confiem en el que va dir l’empresa, i com palomes missatgeres no tenim. Només podem fer dues coses: arriscar abans dels resultats o esperar. Això sí, si aquests milloren, Biosearch, serà imparable.

Batste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close